Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

“KATERINI RUN 2019”: Ρεκόρ συμμετοχών στην 10χρονη διαδρομή του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» & μία μεγάλη αγκαλιά εθελοντών & θεατών στην κορυφαία αθλητική γιορτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑ «ΖΕΥΣ»
Πρώτος νικητής στον Ημιμαραθώνιο ο Μιχάλης Παρμάκης
                          Πρώτη στη γενική κατηγορία γυναικών η Χριστίνα Κατζουράκη
Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κύπρο, από 11 ευρωπαϊκές ακόμη χώρες, δεκάδες εθελοντές, μουσικά σχήματα, 2200 συνολικά εγγραφές (1800 τερματισμοί σε όλα τα αγωνίσματα), αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση και μία από τις ομορφότερες και γρηγορότερες διαδρομές της χώρας αποτελούν στοιχεία που συνέθεσαν την ταυτότητα της μεγάλης αθλητικής, πολιτιστικής γιορτής: «10ος Ημιμαραθώνιος KATERINI RUN 2019» (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ, 1000 μ).

Τον αγώνα διοργάνωσαν σήμερα το πρωί με εξαιρετική επιτυχία και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.


Σημείο εκκίνησης του αγώνα, ήταν η πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας μία πανέμορφη διαδρομή πέρασαν από τον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Ολυμπιακής Ακτής, τις κοινότητες της Παραλίας, της Καλλιθέας, της Περίστασης διέσχισαν την Παραλιακή ζώνη κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα  και με φόντο τον Όλυμπο και τα Πιέρια,  έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε αρχικά για τον Ημιμαραθώνιο και στην συνέχεια σταδιακά για τα 5 χλμ για όλες τις ηλικίες και για τα 1000 μ. του παιδικού αγώνα από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος σημείωσε ότι «Η άνοιξη μπήκε. Όλοι μαζί γιορτάζουμε εδώ στη Γη της Μακεδονίας, σε μία διαδρομή που είμαι βέβαιος ότι όλοι θα απολαύσουμε. Στον Δήμο Κατερίνης στηρίζουμε διαχρονικά τον μαζικό αθλητισμό. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών στη διοργάνωση είναι μία επιτυχία όλων όσων λαμβάνουν μέρος, καθώς και της διάθεσης να δώσουμε ζωή με την κίνηση. Θερμά συγχαρητήρια στον ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος», καθώς και από τον Πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρο Πούλιο, ο οποίος έκανε λόγο «για την σημαντικότερη έως σήμερα διοργάνωση στην 10χρονη διαδρομή του συλλόγου. Συνεχίζουμε δυναμικά να εργαζόμαστε συστηματικά στο τρίπτυχο Αθλητισμός, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη».


Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι»
Επιπλέον, παρέστησαν στις απονομές και στον τερματισμό, τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και ειδικότερα οι: Βαγγέλης Γερομιχαλός, Μιχάλης Γεωργιάδης, Γεώργιος Μίχος, Δημήτρης Βαρνάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και χορηγών της διοργάνωσης. Ιδιαίτερα συγκινητική στην έναρξη του αγώνα, η παρουσία του καθηλωμένου - μετά από τροχαίο - σε αναπηρικό αμαξίδιο Γιώργου Ιωαννίδη, τον οποίο θα στηρίξουν οι διοργανωτές με σημαντικό μέρος των εσόδων του αγώνα 5χλμ.

Νικητές του Ημιμαραθωνίου αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:
1.ΠΑΡΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 01:11:51
2. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 01:14:06
3. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 01:16:06

Στην κατηγορία των γυναικών οι:
1.ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ 1:26:35
2.ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΑΚΗ STOIKOS RUNNING TEAM 1:26:50
3.ΦΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ STOIKOS RUNNING TEAM 1:30:46

Νικητές στα 5 χλμ αναδείχτηκαν
στην κατηγορία των ανδρών οι:

1.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΙΦΗΣ STOIKOS RUNNING TEAM 17:26
2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ Γ.Σ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ  17:27
3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ GV RUNNING TEAM 18:03

στην κατηγορία των γυναικών οι:

1.ΦΑΝΗ ΑΒΡΑΜΟΓΛΟΥ: 19:31 STOIKOS RUNNING TEAM
2.ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: 20:06 STOIKOS RUNNING TEAM
3.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 20:42 STOIKOS RUNNING TEAM


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την άρτια συνεργασία προς τους: Δήμο Κατερίνης και ειδικά την Τεχνική υπηρεσία, την αντιδημαρχία καθαριότητας, τη Δημοτική Αστυνομία, τη Δημοτική Επιχείρηση Δημοτικά Πάρκινγκ και τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας – Τμήμα Τροχαίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος. Την πρέσβειρα της διοργάνωσης - παγκόσμια πρωταθλήτρια Έλενα Χατζηλιάδου, τον καταξιωμένο συμπολίτη μας ζωγράφο Αθανάσιο Σταθακόπουλο που παραχώρησε την άδεια αποτύπωσης στο μετάλλιο της διοργάνωσης του πίνακα με θέμα «ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», ενώ φιλοτέχνησε και το μόνιμο σήμα του αγώνα.
Επίσης, τους εθελοντές του τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρoύ Σταυρού, τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, την Ποδηλατική  Απόδραση Πιερίας, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πιερίας και τον Όμιλο φίλων της Φύσης και του ανθρώπου «Ο Μαστόδοντας» Νεοκαισάρειας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας ANIMUS και το νεφρολογικό κέντρο Κατερίνης Άλφα.


Επιπλέον, τη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης, την Τοπική Κοινότητα Παραλίας,  τη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας, την Τοπική κοινότητα Περιστάσεως. Επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σβορώνου, τον Ιστορικό Πολιτιστικό Ποντιακό σύλλογο «ΚΟΤΖΑ - ΑΝΑΣΤΑΣ» Νεοκαισάρειας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων δωματίων &  Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής, την Ένωση ξενοδόχων Παραλίας,  τον Μορφωτικό εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας. Τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και το μουσικό σχήμα των Πάρη Χαλκίδη (λύρα), Γιώργου Καζαντζίδη (νταούλι).
Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς: Τον Βουλευτή Πιερίας Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, την Olympia-electronics, τη Geyer Hellas και τον Συνεταιρισμό Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Πιερίας, τα ιδιωτικά ΙΕΚ «ΛΥΔΙΑ», τη  χαρτοβιομηχανία MAXI Α.Β.Ε.Ε., την εταιρεία Ελιές Κωνσταντόπουλος Α.Ε., τα Νερά Διός Α.Ε., την Τράπεζα Eurobank, τα X-Treme Stores Κατερίνης, τους ξηρούς καρπούς Μπαρδάκη, τα καύσιμα Go Gas Τσακιρίδη, την Όλυμπος Γαλακτοκομική, την εταιρεία αθλητικών ειδών Discount Store Συμεωνίδη, τα Κ.Τ.Ε.Λ. Πιερίας, την εταιρεία Φάρος Συμβουλευτική Επιχειρήσεων, την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου εκκλησιαστικών ειδών «Κιβωτός», τα καφέ Μikel, τα κοτόπουλα εξοχής Αμβροσιάδη, το κατάστημα ειδών για κατοικίδια Max-Pet, τη φρουτεμπορική Βασιλειάδης, την εταιρεία αθλητικών ειδών Ζiogas all sports, το ξενοδοχείο Δανάη στην Ολυμπιακή ακτή, τα εκπαιδευτήρια «Πλάτων», το κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Αθανασούλα, τον Σπύρο Κανελλάτο για τις γραφιστικές του υπηρεσίες, τον Γιάννη Μπεινά για τα πλάνα με drone από την πλατεία Ελευθερίας, το φαρμακείο του Στέφανου Μπιτόπουλου, το συγκρότημα αναψυχής & διασκέδασης «Γυαλός» στην Παραλία Κορινού, την εταιρεία κεριών Σιδηρόπουλος  και το εστιατόριο Πιτσαρία Bella Italia.



Τέλος, από καρδιάς ευχαριστίες προς όλους τους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών τοπικών μέσων ενημέρωσης, για την ένθερμη υποστήριξη και προβολή επί 4 μήνες της διοργάνωσης, καθώς και τα αθλητικά portals όλης της χώρας, τα μέσα ενημέρωσης όμορων νομών και τους χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, TV100,  DION ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ATLAS ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Τα αναλυτικά ανεπίσημα (προσωρινά) αποτελέσματα της διοργάνωσης, επισυνάπτονται, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν ήδη το δίπλωμα του αγώνα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.zeusrunnersclub.gr. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον αγώνα των 5χλμ εκτός συναγωνισμού και χωρίς να χρονομέτρηση συμμετείχαν 100 αθλητές και αθλήτριες σωματείων στίβου της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου