Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

Βόμβα Δημήτρη Καλύβα (Μέλους ΚΕΔ/ΕΠΟ): «Ποδοσφαιριστής που «αυτομαστιγώνεται», επειδή έχασε μια ευκαιρία και πετάει την μπάλα, δεν πρέπει να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα!»

Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Διαιτητική βόμβα «έσκασε» στην Κατερίνη, στην sold out Hμερίδα της ΕΠΣ Πιερίας και της αντίστοιχης Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης, από τον Δημήτρη Καλύβα, Μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ.
Πιο συγκεκριμένα, η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης της Κατερίνης, την περασμένη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, με κεντρικούς εισηγητές, εκτός από τον Δημήτρη Καλύβα, τον Σταύρο Τριτσώνη, Διευθυντή Ακαδημίας Διαιτησίας ΕΠΟ και τον Juan AntonioFernandezMarin, Aναπληρωτή Πρόεδρο ΚΕΔ/ΕΠΟ και παρατηρητή διαιτησίαςFIFA/UEFA.

Από την εισήγηση του Δημήτρη Καλύβα, εκπαιδευτικού και Διευθυντή σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, σταχυολογήσαμε και σας παρουσιάζουμε, μεταξύ άλλων, συνοπτικά τα κυριότερα στοχευμένα σημεία της, με πολλούς αποδέκτες, σε μια σύζευξη παιδαγωγικής, συμπεριφορικής ψυχολογίας και φιλοσοφικού στοχασμού.

«Ποδοσφαιριστής που «αυτομαστιγώνεται», επειδή έχασε μια ευκαιρία και πετάει την μπάλα,  δεν πρέπει να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα, γιατί δείχνει ο διαιτητής ότι δεν κατανοεί τη θέση του ποδοσφαιριστή, τη στιγμή που την κατανοεί όλο το γήπεδο».

To να είσαι διαιτητής είναι δύσκολη υπόθεση.
          Το να είσαι καλός διαιτητής είναι δυσκολότερη.

          Το να είσαι καλός διαιτητής στα ελληνικά γήπεδα, είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες.

Διαιτητές, βρείτε το βαθμό της αξιοσύνης σας!
Η πρόβα της παράστασης του διαιτητή πρέπει να γίνεται πριν τον αγώνα.
Σκοπός του διαιτητή είναι η ολοκλήρωση της παράστασης.
Τις πιο δύσκολες αποφάσεις μπορεί να τις πάρει ο διαιτητής με μαεστρία διαχείρισης.
Η ρήση του διαιτητή «Για μένα ήταν πέναλτι» είναι ΛΑΘΟΣ.
Δεν υπάρχει υποκειμενική κρίση (τα κριτήρια είναι κοινά και αντικειμενικά)
«Η επεξηγηματικότητα για τις αποφάσεις του διαιτητή εκλαμβάνεται ως αρνητικότητα και κρύβει, κατά τους ποδοσφαιριστές ή αξιωματούχους, μια ένοχη απολογητική συμπεριφορά» (αποτέλεσμα έρευνας στην Ελλάδα)
Διαιτητές με ηγεμονικότητα και αυταρχισμό ή συμβιβαστικότητα, δεν είναι αποδεκτοί.
Οι διαιτητές είναι τα ποδοσφαιρικά γρανάζια παραγωγής θεάματος.
Οι διαιτητές πρέπει να είναι οι αφανείς μαέστροι της παράστασης και όχι οι πρωταγωνιστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου