Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΣΕΓΑΣ και ΕΚΚΑΝ φροντίζουν την καρδιά των δρομέων του Ημιμαραθωνίου Αθήνας

Δρόμος αντοχής ο ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας έχει γίνει αφορμή να δοκιμάσουν τα όρια τους χιλιάδες νέοι, αλλά και έμπειροι δρομείς. Ως διαδρομή υψηλών απαιτήσεων είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες όχι μόνο να εστιάζουν κατά την προετοιμασία τους στη σωστή προπόνηση και τη διατροφή, αλλά και στον προαθλητικό έλεγχο.


Για τον λόγο αυτό και φέτος ο ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας συνεργάζονται με το Ειδικό Κέντρο Καρδιάς Αθλητών και Νέων (ΕΚΚΑΝ), της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες που επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν με πλήρη καρδιολογικό προαθλητικό έλεγχο (λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, και, κατά περίπτωση, περαιτέρω παρακλινικές εξετάσεις).
Στόχος είναι ο εντοπισμός των αθλητών αυξημένου κινδύνου, η έγκαιρη διάγνωση υποκείμενης καρδιαγγειακής νόσου, ο καθορισμός επιπέδου φυσικής δραστηριότητας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία από Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-16:00 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι της συμπλήρωσης των ελευθέρων ραντεβού)

Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 99, Αθήνα – Ιλίσια, 11527
Τηλ.210-7231780
Fax:210-7256535
Email: ekkan@med.uoa.gr

Σε νέα εποχή το Run Greece από το 2019

Το RUN GREECE το 2019 ανανεώνεται, με νέο λειτουργικό σχεδιασμό, φρέσκια εικόνα (look of the event) με ανανέωση της σήμανσης και της παρουσίασης των αγώνων (DJ, αψίδες, εξέδρες, τοπικές δράσεις, βάθρο απονομών), με νέο μετάλλιο, με επανασχεδιασμό των εντύπων, των χαρτών, των προγραμμάτων και εστιάζοντας παράλληλα στην προβολή της πόλης διεξαγωγής στα τεχνικά t-shirt των δρομέων, που θα διαφέρουν από πόλη σε πόλη.

Ταυτόχρονα ενισχύει τον χαρακτήρα του, σε οικολογικές δράσεις, μειώνοντας δραστικά τις εκτυπώσεις, αφού πλέον το 16σέλιδο έντυπο του προγράμματος θα στέλνεται ηλεκτρονικά σε όλους του δρομείς και τους εμπλεκόμενους στην διοργάνωση. Εστιάζει σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, στη ανάδειξή του σε τουριστικό γεγονός για κάθε πόλη και με μεγαλύτερη σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι πολίτες της Περιφέρειας. Άλλωστε το χαμηλό κόστος εγγραφής όλα αυτά τα χρόνια, δίνει την δυνατότητα στο RUN GREECE, να είναι μια διοργάνωση για ΟΛΟΥΣ. Επιπλέον για το 2019 μειώνεται το κόστος εγγραφής στο συμβολικό ποσό των 2 €, για όλους τους μαθητές-τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η σειρά αγώνων Run Greece απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας, και μας προτρέπει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την άθληση και τη συμμετοχή. Δεν αποτελούν μόνο ένα τοπικό αθλητικό και τουριστικό γεγονός, αλλά δράσεις που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και τον κοινωνικό χαρακτήρα που τους προσδίδει η στήριξη – μέσα από τους ίδιους τους αγώνες – κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών στις πόλεις που διοργανώνονται.

Η φετινή σειρά αγώνων Run Greece ξεκινάει το ταξίδι της από την πόλη της Λάρισας (31/3), στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηράκλειο (7/4), την Καστοριά (12/5), τα Ιωάννινα (19/5), την Αλεξανδρούπολη (22/9), την Πάτρα (6/10 ), στη Ρόδο (13/10) και αναμένεται περισσότεροι από 25.000 δρομείς να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες της σειράς και να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή στο κέντρο των πόλεων.

Παράλληλα και το 2019, το RUN GREECE συμμετέχει στο Μαραθώνιο Αθήνας με τους καλύτερους εκπροσώπους του, στον ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE, "ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 3χλμ ERGO".

Το πρόγραμμα RUN GREECE 2019

31/3 Λάρισα

7/4 Ηράκλειο

12/5 Καστοριά

19/5 Ιωάννινα

22/9 Αλεξανδρούπολη

6/10 Πάτρα

13/10 Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου