Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΓΑΣ Βαφύρας - ΑΟΚ Γουμένισσας 67-62 Μια νίκη ακόμη για την άνοδο ο Βαφύρας!

Αυτά είναι play off. Ένα πολύ καλό παιχνίδι αντάξιο δύο ομάδων που τερμάτισαν εντός της τετράδας του πρωταθλήματος με τόσο μικρή διαφορά είδαμε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα. Σε έναν αγώνα που το ενδιαφέρον δεν χάθηκε ποτέ για κανέναν, ο Βαφύρας μας τελικά κατάφερε να επικρατήσει επί του ΑΟΚ Γουμένισσας με σκορ 67-62 και να κάνει το 1-0 στην σειρά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Γουμένισσας να φαίνεται ποιο έτοιμη πνευματικά. Με ισορροπημένες προσπάθειες και ενέργειες κατάφερνε να δείχνει περισσότερο ήρεμη στις επιλογές της. Από την άλλη οι παίκτες μας δεν έδειχναν την ίδια σταθερότητα στο παιχνίδι τους. Με μικρά ξεσπάσματα κατάφερναν να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά στο πρώτο δεκάλεπτο φαινόταν πως δεν είχαν ακόμα τον ρυθμό που θα μπορούσε να τους δώσει προβάδισμα. Οι άμυνες σε όχι ιδιαίτερα καλή κατάσταση και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου 20-22.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους παίκτες του κόουτς Σαραπτσή. Ήταν δύσκολο να βρεθούν λύσεις στην άμυνα και στους επιθετικούς στόχους του αντιπάλου. Ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε περνούσε και στην επιθετική λειτουργία με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη και κακές επιλογές. Το μομέντουμ υπέρ των φιλοξενουμένων και πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 πόντους με σκορ 26-40. Το δεύτερο τάιμ άουτ που πήρε ο Βαφύρας μας σε εκείνο το χρονικό σημείο έδειξε να έχει ευεργετικές ιδιότητες. Η εικόνα του παιχνιδιού άρχισε να αλλάζει, οι λύσεις στην άμυνα βρέθηκαν και φυσικά αυτό ηρέμησε και το επιθετικό μέρος. Το 6-18 του πρώτου πενταλέπτου απαντήθηκε με ένα 11-2 στο δεύτερο και αυτό άλλαξε το ρου της ιστορίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 37-42 και όλα έδειχναν πως το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν για γερά νεύρα.

Ένα δεύτερο ημίχρονο που οι παίκτες μας συνέχισαν από εκεί που τελείωσαν το πρώτο. Υψηλή συγκέντρωση στην άμυνα προσοχή στην επίθεση με λίγα λάθη, έφεραν την ανατροπή για πρώτη φορά στο 47-46 και το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με σκορ 54-50. Το τελευταίο δεκάλεπτο  ξεκίνησε και αυτό με τους παίκτες μας να βρίσκονται σε υψηλά στάνταρντς και να καταφέρνουν να ανοίξουν την διαφορά στιγμιαία μέχρι και τους 11 πόντους, όταν το σκορ έλεγε 61-50. Φυσικά οι παίκτες και η ομάδα του ΑΟΚ που είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα αντέδρασε και προσπάθησε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα. Όμως όπως φάνηκε ήταν αργά. Οι παίκτες μας προσπάθησαν να διαχειριστούν έστω και δύσκολα την διαφορά, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Και σε έναν τέτοιο αγώνα δεν έχει σημασία με πόση διαφορά κερδίζεις, αλλά το ότι κερδίζεις.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες να δώσουμε που βρέθηκαν σήμερα στο παιχνίδι. Απολαύσαμε ένα δυνατό και πολύ καλό αγώνα, αντάξιο της φήμης που έχουν δημιουργήσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ. – Τοπαλίδης

Δεκάλεπτα: 20-22, 37-42, 54-50, 67-62.

ΒΑΦΥΡΑΣ (Σαραπτσής): ΣΑΡΑΠΤΣΗΣ Χ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ 3 (1), ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 8 (1), ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ, ΜΠΑΤΖΑΚΗΣ 20 (4), ΚΑΡΑΜΠΑΤΑΚΗΣ, ΣΙΩΚΑΣ 2, ΒΑΡΒΟΥΤΗΣ 22, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ 12 (4), ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ, ΣΚΕΝΤΟΣ.

ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ (Νίτσης): ΣΤΕΡΓΙΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ 7 (1), ΤΖΑΚΟΣ 2, ΚΑΛΒΑΚΗΣ 6 (2), ΠΟΥΛΟΣ 24 (2), ΜΠΕΛΤΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ 7, ΤΑΣΙΟΣ 12 (2), ΤΑΤΣΗΣ 4, ΤΖΙΤΖΙΔΗΣ, ΓΕΡΑΚΑΡΤΖΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ.

PLAYOFF - Ημιτελική σειρά
1ος αγώνας - Σάββατο 30 Μαρτίου
ΓΑΣ Βαφύρας - ΑΟΚ Γουμένισσας               67-62
ΚουΠα Κιλκίς - ΜΠΑΣ Εργόναθλος             82-73

2ος αγώνας - Σάββατο 6 Απριλίου (18:00)
ΑΟΚ Γουμένισσας - ΓΑΣ Βαφύρας
ΜΠΑΣ Εργόναθλος - ΚουΠα Κιλκίς

3ος αγώνας (αν χρειαστεί) - Σάββατο 13 Απριλίου (18:00)
ΓΑΣ Βαφύρας - ΑΟΚ Γουμένισσας
ΚουΠα Κιλκίς - ΜΠΑΣ Εργόναθλος
Πηγή: basketball.vafiras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου