Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Σχολική γιορτή 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Με συγκίνηση και θαυμασμό πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά ο διπλός εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με μια θαυμάσια σε εκτέλεση θεατρική παράσταση, τιμώντας τους ήρωες της επανάστασης.

Μέσα από την αφήγηση γεγονότων της εποχής, με θαυμάσια σκηνικά της εποχής εκείνης αλλά και με δρώμενα και τραγούδια οι μαθητές κατάφεραν να ζωντανέψουν εικόνες και στιγμές από τον αγώνα των προγόνων μας για Λευτεριά και να μας συγκινήσουν.
Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί ιστορικό ορόσημο συμβολικής και καθοριστικής σημασίας για τη διαχρονική πορεία του ελληνισμού. Αποτελεί σημείο αναφοράς που επηρέασε την ιστορική μοίρα της Ελλάδας. Μέσα από θριαμβικό αγώνα του 1821, ο Ελληνικός λαός διεκδίκησε την ελευθερία του, τα δίκαιά του και τη συγκρότηση του σε κράτος.

Τιμούμε τους Αγωνιστές του 1821 όχι μόνο για τον ηρωισμό και την φιλοπατρία τους αλλά και το όραμά τους.
Σε μια ανοιξιάτικη συμφωνία η δόξα φίλησε την πατρίδα μας.
Χαιρετισμό πριν την έναρξη της γιορτής απεύθυνε ο δ/ντής του σχολείου κ. Βασίλης Τσακιρίδης.

Συγχαρητήρια σ΄ όλους τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, στην χορωδία της Ε΄ τάξης  και στους δασκάλους κ. Γιάννη Λιακόπουλο, κ. Δημήτρη Αποστολό μουσικό και στην γονέα του σχολείου μας κα. Μάγδα Κουτσουρά στο βιολί για την όμορφη, σεμνή και συγκινητική γιορτή που μας παρουσίασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου