Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Διπλές κάλπες το Μάιο του 2019: Δημοτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές

Τροπολογία για την αλλαγή ημερομηνίας των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών κατέθεσαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο νομοσχέδιο Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αποδεκτή. Σενάρια και τριπλών εκλογών.

Τροπολογία με την οποία προτείνουν, κατ’ εξαίρεση και για την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να πραγματοποιηθούν την Κυριακή πριν τις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου 2019, κατέθεσαν στον Κλεισθένη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται πως η κίνηση αυτή έγινε σε συνεννόηση, καθώς κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι θα γίνει αποδεκτή. Επομένως ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαϊου του 2019 και ο δεύτερος μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, όπως αντίστοιχα είχε γίνει το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο Σκουρλέτη προέβλεπε διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019.

Η τροπολογία έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είχε διαφωνήσει και με τον ορισμό της ημερομηνίας εξαρχής.

Έχει επίσης αναζωπυρώσει σενάρια διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών το Μάιο του 2019. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει το News 24/7 το Μαξιμου εξέταζε την προκήρυξη εθνικών εκλογών ταυτόχρονα με τιις ευρωεκλογές, που απέχουν άλλωστε περίπου τρεις μήνες από τη λήξη της τετραετίας. Μέχρι πρότινος πάντως το κυβερνών κόμμα σχεδίαζε την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, οι πρόωρες εκλογές εντός του 2018 αποκλείονται.

Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο των τριπλών εκλογών είχε προτείνει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, προκαλώντας την αντίδραση τότε της ΝΔ.

Ο Κλεισθένης μπαίνει αύριο στην ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί Πέμπτη ή Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες από γαλάζιες πηγές, το λόγο θα πάρει στην ολομελεια και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου