Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2019 - Τα τελευταία νέα!

Η ισχύς εν τη... συνεργασία

O ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2019, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στο Σύνταγμα, είναι ένα μαζικό γεγονός, το οποίο ο ΣΕΓΑΣ οργανώνει με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε σχετικά με τον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2019: «Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο και θέτει την Αθήνα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, γεμίζοντάς μας με υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον.
Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, όπως αυτή, αποτελούν πάντοτε μία ευκαιρία για να προβάλουμε τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Κοινή μας αφετηρία και στόχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνουμε να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές τουρισμού και πολιτισμού για την πόλη μας, προωθώντας τα πλεονεκτήματα της και λειτουργώντας ως πόλος έλξης για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και μια πρώτη γνωριμία με τη ζωντάνια της Αθήνας μας. Σας καλωσορίζουμε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας!»

Εκπροσωπώντας την συνδιοργανώτρια του αγώνα Περιφέρεια Αττικής, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, επεσήμανε από την πλευρά του: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς και αποτελεί πλέον, μαζί με τον Μαραθώνιο σημείο αναφοράς. Είναι ένας θεσμός που συμβάλλει στην προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας. Είναι μια γιορτή, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, ως ένα μεγάλο μαζικό δρομικό γεγονός.
Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του αθλητικού αυτού γεγονότος και τις αξίες που πρεσβεύει, στέκεται αρωγός για ακόμα μία φορά και ως συνδιοργανωτής αθροίζει τις δυνάμεις της με τον ΣΕΓΑΣ για την άρτια διεξαγωγή του.
Είμαι βέβαιος ότι και φέτος η συμμετοχή του κόσμου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και θα ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στις αρχές της άνοιξης.
Εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής καθώς και όλων όσων εργάζονται για την εύρυθμη διεξαγωγή του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ευχόμαστε ολόψυχα η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και οι χιλιάδες δρομείς να απολαύσουν τον αγώνα και τη χαρά της συμμετοχής.»

Ο μεγαλύτερος δρομικός αγώνας της Άνοιξης, περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα με μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική: τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα δρόμου 5χλμ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, τον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ και τον Αγώνα δρόμου 1.000 μ. παιδιών και ΑΜεΑ CHIQUITA, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί το 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου


Run Greece Ηράκλειο Από σήμερα οι εγγραφές

Αρχισαν στο Ηράκλειο οι εγγραφές για τον αγώνα Run Greece Ηράκλειο, τη γιορτή της πόλης και των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Όπως και πέρυσι το RUN GREECE Ηράκλειο θα διεξαχθεί στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.
Δίνεται λοιπόν και φέτος η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να αισθανθούν τη χαρά του τερματισμού σε ένα από τα καλύτερα στάδια της χώρας μας, που διετέλεσε ολυμπιακή εγκατάσταση.

Τον αγώνα RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με τοπικούς χορηγούς και υποστηρικτές τα S.M. Χαλκιαδάκής, τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια».

Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, από ηλικία 10 ετών και μεγαλύτερους – μεγαλύτερες. Τους προτρέπει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα από την άθληση και τη συμμετοχή τους ως δρομείς και περιπατητές, αλλά και ως εθελοντές και θεατές των αγώνων.
Ο αγώνας αυτός δεν αποτελεί μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά δράσεις που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και τον κοινωνικό χαρακτήρα που τους προσδίδει η στήριξη – μέσα από το RUN GREECE – κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές, που οι συμμετέχοντες μπορούν να τις διασχίσουν με όποιο τρόπο επιθυμούν ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ αλλά και ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ, απολαμβάνοντας το παραλιακό μέτωπο, αλλά και το χειροκρότημα και την υποστήριξη των εκατοντάδων θεατών στη διάρκεια της διαδρομής και του τερματισμού τους μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.
10.00: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2003 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).
11.45: Αγώνας Παιδιών 1.100μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξη και με έτη γέννησης 2007 – 2008 - 2009).
12.00: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2006 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Από Τετάρτη 6 Μαρτίου
- Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, Στάδιο Ελευθερίας, Πλατεία Κόρακα - Χανιώπορτα (09.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00). Τηλ.: 2810253587.
- Δήμος Ηρακλείου, Λότζια, 1ος όροφος - Γραφείο 14, Αντιδημάρχου Ηρακλείου (09.00 – 14.00)

Από Τρίτη 12 Μαρτίου
- Περιφέρεια Κρήτης, 1ος όροφος, Γραφείο Α9, Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου
( 09.00 - 14.00).

Επίσης η εγγραφή γίνεται και ηλεκτρονικά στο site της διοργάνωσης: www.run-greece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου