Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Με το ...δεξί η εθνική στο Λιχτεστάιν - Νίκη 2-0 παρά τις ελλείψεις της

Πρεμιέρα με το δεξί για την εθνική ομάδα της Ελλάδας στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020, η οποία επικράτησε 2-0 της αντίστοιχης του Λιχτενστάν στο «Ράινπαρκ Στάντιον» της πρωτεύουσας της χώρας Βαντούζ.
Τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1) και ο Τάσος Δώνης στο 80΄. Πλέον η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες βασικών παικτών, φιλοδοξεί να κάνει δύο τις νίκες της την προσεχή Τρίτη (26/3) με τη Βοσνία στη Ζένιτσα.

 Η εθνική παρατάχθηκε με πολλές απουσίες αφού ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μανωλά, Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο, Πέλκα, Ρέτσο, Παπαδόπουλου, ενώ ο Παπασταθόπουλος έμεινε στον πάγκο προκειμένου να προφυλαχθεί για το πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί με τη Βοσνία. Έτσι ο Έλληνας προπονητής ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τον Μπακάκη δεξιό αμυντικό και τον Κούτρη στην αριστερή πλευρά, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σιόβα και Κουρμπέλη, τους Ζέκα και Σάμαρη ως αμυντικούς μέσους, τους Μασούρα και Μπακασέτα στα άκρα της μεσαίας γραμμής, τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μήτρογλου στην επιθετική γραμμή.

Στο 8ο λεπτό η Ελλάδα απείλησε με τον Μήτρογλου ο οποίος με όμορφο φαλτσαριστό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπίχελ που έδιωξε σε κόρνερ, αλλά στο 23΄ ο Έλληνας επιθετικός αντικαταστάθηκε από τον Δώνη, υπέστη σύσπαση στη γάμπα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο Μήτρογλου θα ξεκινήσει θεραπεία για να είναι έτοιμος με τη Βοσνία.
Στο 27΄ ο Φορτούνης έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λιχτενστάι. Λίγο αργοτερα (34΄) ήταν η σειρά του Σάμαρη να κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Καλές στιγμές είχε η Ελλάδα στο 35΄ και στο 43΄ να σκοράρει με τον Μασούρα, αλλά το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις (45’+1′) ο Φορτούνης. Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε μετά από μακρινή σέντρα του Κουρμπέλη μέσα από την περιοχή, αφού έπιασε το απευθείας δεξί σουτ στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπίχελ.

Στο 2ο 45λεπτο η εθνική έπαιξε πιο απελευθερωμένα, αλλά και πάλι οι παίκτες της δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια να σκοράρουν κι έχασαν και αρκετές ευκαιρίες.

Στο 51΄ γύρισμα του Κούτρη στον Μασούρα που αστοχεί από καλή θέση, ενώ ο ίδιος στο 56΄ σουτάρει με το αριστερό, αλλά ο Μπίχελ μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα Σουτ του Σάμαρη έδιωξε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ενώ στο 60΄ και στο 61΄η εθνική δεν μπόρεσε με κεφαλιές των Σιόβα και Μασούρα να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Η ελληνική ομάδα «λυτρώθηκε» από το άγχος στο 80΄ όταν ο Τάσος Δώνης από μεταβίβαση του Μασούρα μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά έπιασε το δυνατό σουτ για να γράψει το 2-0. Ήταν το πρώτο τέρμα του Δώνη σε οκτώ συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκροτημα.

Διαιτητής: Αλεσάντρ Μπουκό (Βέλγιο)
Κίτρινες κάρτες: Δώνης

Οι συνθέσεις
Λιχτενστάιν (Χέλγκι Κόλβιτσον): Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ (86΄ Φρικ), Μάρτιν Μπίχελ (67΄ Ζέλε), Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς, Γκούμπσερ (77΄ Γιλντίζ).

 Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83΄ Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71΄ Κολοβός), Μήτρογλου (23΄ Δώνης)
Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου