Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Θάνος Τόλιος: Εχω ένα παιδί 11 ετών που πηγαίνει σχολείο και του λένε οι συμμαθητές του ότι ο μπαμπάς του θα πάει φυλακή επειδή στήνει παιχνίδια

Έκπληκτος, αλλά και εξοργισμένος από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που του επιβάλλει την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια, την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο (5.000 ευρώ) δηλώνει αποκλειστικά στο Metrosport.gr ο τερματοφύλακας (τότε) του Αιγινιακού και (νυν) της Νίκης Αγκαθιάς, Θανάσης Τόλιος.

Ο 42χρονος κίπερ εκφράζει σαφείς αντιρρήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, χαρακτηρίζει την απόφαση αβάσιμη και δεν κρύβει την πεποίθησή του για την τελική δικαίωση και ανατροπή της απόφασης. «Είμαι έκπληκτος, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον ανακριτή για να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι ασύλληπτο» δηλώνει αρχικά.

Οταν του ζητάμε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση και την απόφαση σημειώνει: «Είμαι 42 χρονών και είμαι 25 χρόνια στο χώρο. Δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο που εγκαλούμαι και καλώ όποιον θέλει να ανοίξει και να ψάξει το κινητό μου. Να βρουν συνομιλίες, να βρουν μηνύματα, οτιδήποτε. Μόνος μου θα παραδοθώ στη δικαιοσύνη, αν έχω κάνει το παραμικρό.

Με κατηγορούν ότι ταξίδεψα με το αεροπλάνο. Ναι, το έκανα, αλλά δικαιολόγησα πλήρως για ποιον λόγο το έκανα. Προσκόμισα χαρτί μαγνητικής τομογραφίας, ήμουν τραυματίας, ταξίδεψα με το αεροπλάνο για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου και δεν μπόρεσα να το κάνω. Χειραγώγησα εγώ το ματς με τον ΟΦΗ παίζοντας επτά λεπτά; Δηλαδή ήταν προτιμότερο για έναν ποδοσφαιριστή ύψους 1,92 να ταξιδέψει συνολικά 15 ώρες σε λεωφορείο και καράβι; Πώς θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου.

Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τις επόμενες κινήσεις του ξεσπάει: «Είναι προφανές ότι θα κάνουμε έφεση και θα κυνηγήσουμε με κάθε τρόπο να δικαιωθούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΣΑΠ, οι οποίοι μας έχουν πιστέψει από την πρώτη στιγμή και βρίσκονται στο πλευρό μας. Εχει σκεφτεί κανείς τι συμβαίνει στην προσωπική μου ζωή με όλα όσα ακούγονται; Εχω ένα παιδί 11 ετών που πηγαίνει σχολείο και του λένε οι συμμαθητές του ότι ο μπαμπάς του θα πάει φυλακή επειδή στήνει παιχνίδια.

Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ένας άνθρωπος είπε στο δικαστήριο ότι άκουσε στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι το ΟΦΗ – Αιγινιακός είναι στημένο. Είπε στο δικαστήριο ότι είμαι παιδί του Νιώπα (σ.σ. τότε πρόεδρος του Αιγινιακού). Εγώ που είμαι σε δικαστική διαμάχη μαζί του και παίρνω ακόμη χρήματα, που κινδυνεύω να γίνω ο άνθρωπος που θα ρίξει κατηγορία την ομάδα της περιοχής του. Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Η υπόθεση ξεκίνησε ως αστείο. Ετσι την αντιμετώπισα αρχικά, ήξερα ότι δεν έχουν να μου προσάψουν το παραμικρό. Τώρα πλέον παρατράβηξε, έφτασα στα όρια μου και δεν πηγαίνει άλλο. Είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου