Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική συνέλευση των μελών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.
  Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η ετήσια απολογιστική συνέλευση των μελών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

  Τις εργασίες της συνέλευσης διεύθυναν από μέρους της διοίκησης του Οργανισμού, ο πρόεδρος  Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο γενικός γραμματέας, Οδυσσέας Μανωλόπουλος, οι οποίοι καλωσορίζοντας τα μέλη του οργανισμού επισήμαναν με ιδιαίτερη έμφαση, πως η συνέλευση των μελών του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  πραγματοποιείται για 47η συνεχή χρονιά, γεγονός σπάνιο για έναν πολιτιστικό οργανισμό στη χώρα μας.
  Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου, η οποία πέρα από τις ευχές ως συνδιοργανώτρια του Φεστιβάλ Ολύμπου, διαβεβαίωσε στη διοίκηση και τα μέλη τόσο την προσωπική της υποστήριξη όσο και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  στις επιλογές και πρωτοβουλίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

  Η διαδικασία του απολογισμού άνοιξε με τον καλλιτεχνικό απολογισμό που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην καταξίωση του Φεστιβάλ Ολύμπου στην χώρα μας και στο εξωτερικό, με σημεία αναφοράς την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ποιότητα και τον σεβασμό στον θεατή. Ολοκληρώνοντας γνωστοποίησε τόσο το περίγραμμα των παραστάσεων του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 όσο και τη φιλοσοφία των φετινών εκδηλώσεων του θεσμού.

  Η ταμίας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ζαφείρω Κουσιοπούλου, στη συνέχεια, μιλώντας για τα οικονομικά του οργανισμού, επικέντρωσε την εισήγησή της στη διαφάνεια  , στην τακτοποίηση παλιών οικονομικών εκκρεμοτήτων, καθώς και στον στόχο που έχει θέσει η σημερινή διοίκηση, έως το τέλος της θητείας της, όχι μόνο να μη οφείλει ούτε ευρώ αλλά να έχει και ταμείο.
  Ο λογιστής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, οικονομολόγος  Αντώνης Μανωλόπουλος, κατέθεσε πίνακες με λεπτομερή στοιχεία για τα έσοδα και τα έξοδα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου,  παρουσιάζοντας στο τέλος θετικό πρόσημο των οικονομικών για το έτος 2018, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει αύξηση των εσόδων κατά 42% σε σχέση με το 2017.  Στα ίδια επίπεδα προβλέπονται τα έσοδα και έξοδα του προϋπολογισμού για την τρέχουσα χρονιά. .


  Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, έκλεισε τον απολογισμό επιχειρώντας να αναδείξει το Φεστιβάλ Ολύμπου, ως το κορυφαίο πολιτιστικό  γεγονός της Πιερίας και όχι μόνο, το οποίο σε συνδυασμό με τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, μπορεί να αναγάγει το Νομό μας, σε τόπο μοναδικής πολιτιστικής αξίας και ιδιαίτερου πολυθεματικού τουρισμού.
  Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις εκ μέρους των μελών, ενώ στο τέλος το σώμα της συνέλευσης, ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό.
  Την γραμματειακή υποστήριξη της γενικής συνέλευσης παρείχαν τα μέλη του Οργανισμού Ροδή Ναβροζίδου και Γαβριήλ Μπακλέ.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου