Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Νέα συνεργασία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα

Η ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΓΚΕΚΑ
  Οι προοπτικές συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) με τον  καταξιωμένο καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα και τη νέα χρονιά, συζητήθηκαν στην συνάντηση του προέδρου του Οργανισμού, Γρηγόρη Παπαχρήστου και του αντιπροέδρου Νικόλαου Πασχαλούδη με τον γνωστό εικαστικό.

  Οι τρείς άνδρες είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τη συνέχιση του μέχρι τώρα άριστου κλίματος συνεργασίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη των κ. Παπαχρήστου και Πασχαλούδη στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, όπου ο Αστέρης Γκέκας παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αυτοκρατορικά Παλίμψηστα» στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Η ίδια έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το διάστημα από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2018 και στο νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, απολαμβάνοντας τα ευμενή σχόλια του κοινού.

  Συμφωνήθηκε ο Αστέρης Γκέκας να παρουσιάσει και φέτος στη διάρκεια του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, στην είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, στον ίδιο με πέρυσι χώρο, τόσο τη συγκεκριμένη έκθεση όσο και σειρά έργων του με αναφορά στις ανασκαφές της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων. Παράλληλα ο κ. Γκέκας αποδέχθηκε την πρόταση να ετοιμάσει  το θεματολόγιο της αφίσας του τρέχοντος Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Τα «Παλίμψηστα», τα οποία ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη, είναι αρχαία κείμενα σε πάπυρους και περγαμηνές ή ζωγραφικούς  πίνακες που επικαλύφθηκαν με άλλη εικόνα ή κείμενο σε μεταγενέστερη εποχή για να χρησιμοποιηθούν ξανά ως βάση για τη δημιουργία νεότερων έργων.
  Η έκθεση του Αστέρη Γκέκα θα παραμείνει ανοικτή στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου