Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου , πεζοπορία : Αγ. Βασίλειος ( Καρίτσας)– Κρανιά ,Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς   Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  2019, για πεζοπορία στον Όλυμπο,στην περιοχή της Καρίτσας,  στην διαδρομή : Αγ. Βασίλειος(220μ)  – Καστράκι (410μ) - Κρανιά 1.000μ). Κατά τόπους ενδέχεται να πεζοπορήσουμε σε χιονισμένο πεδίο.

 Περιγραφή διαδρομής

Από το χωρίο  Καρίτσα ακολουθούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο εξωκλήσι του Αγ. Βασίλειου (220μ ). Το μονοπάτι στην αφετηρία του κινείται στην δεξιά πλευρά του ρέματος Ουρλιά,  σε φαρδύ καλογραμμένο μονοπάτι με αραιή θαμνώδη βλάστηση μέχρι να καβαλήσουμε την ράχη στην θέση Καστράκι (410μ ). Στο  Καστράκι μπορούμε να διακρίνουμε υπολείμματα από αρχαίο τείχος. Τώρα το μονοπάτι τραβερσάρει ελαφρά ανηφορικά σε δασωμένη πλαγιά. Τελικά φτάνουμε σε ρεματιά που κρατάει λίγο νερό μέχρι νωρίς το καλοκαίρι. Εδώ υπάρχει διασταύρωση. Το αριστερό σκέλος πάει για την τοποθεσία Μελίσι και από εκεί συνεχίζει για Ορλιά.  Εμείς συνεχίζουμε δεξιά μέχρι να φτάσουμε στην θέση Γκορτσούλα ( 620μ ).Το  μονοπάτι είναι στενότερο από πριν άλλα ευδιάκριτο και με επαρκή σήμανση, ανηφορίζει συνέχεια μέσα σε δάσος και τραβερσάρει δεξιότερα της ράχης και τελικά κάνει μια απότομη αριστερή στροφή και πιάνει την ράχη στην θέση Χαρέλα για να καταλήξουμε στην   πηγή Κρανιά, όπου υπάρχουν ποτίστρες από κορμούς δέντρων. Συνεχίζοντας λίγο ακόμη το μονοπάτι (χωρίς σήμανση) καταλήγει σε ράχη όπου υπάρχει παλιό μαντρί. Εδώ υπάρχει πρόχειρο ανοιχτό κατάλυμα το οποίο πριν χρονιά κατασκεύασε ο ΕΟΣ Καρίτσας.

 Μήκος Διαδρομής ( συνολικό) : 8 χλμ.
Υψομετρική Διαφορά : 780 μ.
Διάρκεια διαδρομής:  4-5  ώρες σνλ
Βαθμός Δυσκολίας: Α΄

 Αφετηρία και ώρα αναχώρησης : 9.00  από το ξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου. Από το χωρίο Καρίτσα ακολουθούμε τον δρόμο που οδηγεί στον Όλυμπο και μετά από 4 χιλ. φτάνουμε στον χώρο αναψυχής του Αγ. Βασιλείου. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό/αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, ζακέτα fleece,  2ο θερμοεσώρουχο, νερό, γκέτες, ατομικά τρόφιμα, σκούφος, γάντια,  φακός κεφαλής, μπατόν, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, γυαλιά ηλίου.

Αρχηγοί ανάβασης : το ΔΣ του ΕΟΣ Βροντούς . Πληροφορίες 6973804843.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου