Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

ΕΛ.Π.ΠΙ. - Κοπή Πίτας 2019

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Σαν χθες ήταν αλλά περάσανε περισσότερο από  25 χρόνια ,όταν ξεκινήσαμε τις ποδηλατοβόλτες για ψυχαγωγία , χαλάρωση , γυμναστική. Η παρέα έχει αλλάξει πολλές φορές από τότε. Πάντα ποικιλόμορφη και πλουραλιστική με κάθε τρόπο: ηλικίες, είδος ποδηλάτων κοινωνικοπολιτική θέση , οικονομική κατάσταση αλλά πάντα συν-αγωνιστική , με ανιδιοτέλεια και  ευγενή άμιλλα.
Με κύριο στόχο την ασφαλή μετακίνηση με το αγαπημένο όχημα το ποδήλατο, καταφέραμε περισσότερο από 25 χρόνια  να  ΜΗΝ έχουμε εμπλακεί ΠΟΤΕ άμεσα ή έμμεσα σε δυστύχημα /ατύχημα ! Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ /εθελοντές ,έχουμε υποστηρίξει δεκάδες εκδηλώσεις ΟΣΩΝ  συλλόγων μας το ζήτησαν . Ξεκινήσαμε-δημιουργήσαμε σαν εμπνευστές/συντονιστές, την  ΠΡΩΤΗ και μεγαλύτερη Παμπιερική ποδηλατοβόλτα  μαζί με 18 συλλόγους   το Μάρτη του 2010 .

Υποδείξαμε τους ασφαλέστερους για ποδήλατο δρόμους από Κατερίνη προς όλο νομό.  Κάναμε διάνοιξη, καθαρισμό  , ενώνοντας ασφαλτόδρομους –χαλικόδρομους- χωματόδρομους και  δημιουργώντας τον ΠΡΩΤΟ ασφαλή ποδηλατόδρομο ΕΛ1, από την εμποροπανήγυρη, δίπλα από (ΛΕΥΚΟ  και ΑΙΣΩΝΑ) τα ποτάμια της πόλης μέχρι το αναψυκτήριο στο πλατανόδασος Νεοκαισάρειας . ….και πάμπολες άλλες εκδηλώσεις όπως ποδηλατοβόλτες εκτός νομού  σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό !

Σήμερα πιο έμπειροι ,πιο ώριμοι έχουμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ποδηλατοομάδα/παρέα παρά ποτέ. Απόλυτα συντονισμένοι ,οργανωμένοι ποδηλατούμε ΚΑΘΕ μέρα και τα Σαββατοκύριακα περισσότερο από 50 χλμ ,συνήθως 70 χλμ , όπως κάναμε στις 10/2 από Κατερίνη για να κόψουμε την ετήσια βασιλόπιτα στο φιλόξενο αναψυκτήριο-γραφεία, του Ε.Ο.Σ. Βροντούς ,στην Αγία Κόρη . 

Ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ που φορέσαμε κράνος-γιλέκο-στολή και δεν συστήνουμε απλά , αλλά είναι υποχρεωτικό –ειδικά- το κράνος στις ποδηλατοβόλτες μας. Το μυστικό για ασφαλείς ποδηλατοβόλτες είναι απλό: η εφαρμογή του ΚΟΚ ! Ακόμα έχουμε ΠΑΝΤΑ  μαζί μας πιστοποιημένο διασώστη (BLS) ,ειδικό τεχνίτη ποδηλάτων. (Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. ΔΕΝ θα γίνουν ΠΟΤΕ σύλλογος ! )


Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και ΠΡΟΣΟΧΗ στον δρόμο από όλους .

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου