Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Διοικητικός Aπολογισμός Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πιερίας, από 1/1/2018 έως 31/12/2018

Αστέριος Κ. Τόκας – Πρόεδρος Ε.Ε., ΕΠΣ Πιερίας
Αξιότιμα Μέλη της ΕΠΣ Πιερίας,
Η δεύτερη χρονιά της θητείας μας ως Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας, αφορά το χρονικό διάστημα από 1/1/2018 έως 31/12/2018.

Τους πρώτους μήνες του 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε δύο αποφάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η πρώτη αφορά τη χρηματική δωρεά των 300,00 € στον σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Η Λάμψη της Αγάπης» και η δεύτερη, τη διοργάνωση Αγώνα Ποδοσφαίρουγια το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, με τη συγκέντρωση τροφίμων.
Η δωρεά στην «Η Λάμψη της Αγάπης» έγινε τον Φεβρουάριο και ο Φιλανθρωπικός Αγώνας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, τον Μάρτιο.

Ο τελικός κυπέλου της ΕΠΣ Πιερίας έγινε τον Μάρτιο του 2018, στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, μεταξύ των ομάδων ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ και  Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ. Ένας τελικός όπου, τα αναπτυξιακά τμήματα των δύο φιναλίστ, αλλά και τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων των δύο χωριών, έδωσαν έναν ξεχωριστό -γιορτινό- τόνο στον θεσμό του κυπέλου. Νικήτρια αναδείχτηκε η Α.Ε. Καρίτσας για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην διάρκεια της παράτασης. Με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου να κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε τελικό κυπέλου.
Τον ίδιο μήνα διοργανώσαμε στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, προκριματικό αγώνα για το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων, μεταξύ της ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Μία ακόμη σημαντική διοργάνωση, αναλάβαμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον Απρίλιο του '18. Στο Αθλητικό Κέντρο στην Νέα Έφεσσο, στις 12 και 14 Απριλίου, διεξήχθη η τελική φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων με τη συμμετοχή των ομάδων Παίδων, των ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ και ΕΠΣ ΑΘΗΝΑΣ.
Τον Απρίλιο ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα των Ανδρικών κατηγοριών και τον Μάιο των Αναπτυξιακών Τμημάτων (Υποδομών).
Κατόπιν, πραγματοποιήσαμε στο Αθλητικό μας Κέντρο, την Γιορτή του Ποδοσφαιριστή.
Μια γιορτή προς τιμή των ποδοσφαιριστών όλων των ηλικιών, καθώς εκείνοι είναι οι Πρωταγωνιστές του αθλήματος, που όλοι υπηρετούμε.

Στα τέλη Μαΐου έλαβε χώρα η Σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων προπονητών τριετούς διάρκειας, που συνδιοργανώθηκε με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πιερίας.
Το πρώτο μισό του Ιουνίου, φιλοξενήσαμε την Β΄ φάση της σχολής προπονητών UEFA Α.
Η λειτουργία των μικτών ομάδων ήταν ένα θέμα που απασχόλησε την Εκτελεστική Επιτροπή. Αποφασίσαμε την αναβάθμιση της λειτουργίας των Μικτών Ομάδων, προκειμένου να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της Πιερίας.
Ορίστηκε μια ομάδα ατόμων -με μέλη από την Εκτελεστική αλλά και εκτός αυτής- ως Υπευθύνοι, για την λειτουργία των ομάδων. 
Προσλάβαμε δύο προπονητές, έναν για κάθε τμήμα.
Ορίσαμε γραφείο τύπου που να ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο για όλα τα θέματα που αφορούν τις ομάδες αυτές.
Υπήρχε βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων.
Στις γιορτές των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία από την Επιτροπή, προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, επισκέφτηκαν την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης και μοίρασε δώρα στα παιδιά που νοσηλευόταν τις ημέρες εκείνες.

Την περίοδο του Ιουνίου προβήκαμε σε αλλαγές στα γραφεία της ΕΠΣ. Αλλαγή διαρρύθμισης στους χώρους του γραφείου των εργαζομένων. Διάτρηση του τοίχου για καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγόντων και δημιουργία αρχείου σε ειδικούς φακέλους για κάθε έγγραφο που αφορά τα σωματεία μέλη μας. 
Ολοκληρώθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΣ, στα άρθρα για την αντιπροσώπευση στις Γενικές Συνελεύσεις και για την αλλαγή του μήνα της Τακτικής Συνέλευσης από τον Αύγουστο, στον Φεβρουάριο.
Με το νέο καταστατικό συμμετείχαν τα μέλη στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Αυγούστου και με το ίδιο πραγματοποιείται η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση τον μήνα Φεβρουάριο.
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Αυγούστου και με την Δήλωση συμμετοχής των Σωματείων, έγιναν δεκτές σημαντικές αλλαγές τόσο στα Πρωταθλήματα όσο και στη διοργάνωση του Κυπέλλου.
Αυτές είναι:
Για το Κύπελλο, από την φάση των προημιτελικών ξεκινάνε οι διπλοί αγώνες.
Στην Α και Β ερασιτεχνική υποβιβάζονται και προβιβάζονται τόσες ομάδες, ώστε από την επόμενη περίοδο (2019-2020), να συμμετέχουν 14 ομάδες σε κάθε κατηγορία από 16, που ήταν μέχρι και φέτος.
Και μια πανελλαδική πρωτιά, η δημιουργία Β’ ομάδων.
Με πρώτες την Α.Ε. Καρίτσας και τον Πιερικό.

Στο τέλος Αυγούστου αποχώρησε από την ΕΠΣ Πιερίας ο εργαζόμενος επί σειρά ετών Τίγκας Αριστείδης. Απουσίαζε  από την εργασία του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι θεωρήσαμε πως αποχώρησε οικιοθελώς και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ΕΠΣ. Τους επόμενους μήνες μας έστειλε εξωδίκως πως η απουσία του οφειλόταν σε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ακολουθώντας τις οδηγίες της νομικής μας υπηρεσίας, κάναμε κάθε ενέργεια προς όφελος της ΕΠΣ και τελικά ο Άρης αποχώρησε οριστικά και ως φίλος, από την ΕΠΣ Πιερίας.

Μια ακόμη εξίσου σημαντική συμφωνία, που κατάφερε η Εκτελεστική Επιτροπή ήταν αυτή με τον διαιτητή Θεοχάρη Αθανάσιο, ο οποίος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δικαιούταν από την ΕΠΣ Πιερίας το ποσό των 18.386,02€ με τους νόμιμους τόκους.
Τελικά, έγινε συμβιβασμός στο ποσό των 14.000,00€.
Από το ποσό αυτό στο τέλος της χρήσης του '18,  έμεινε υπόλοιπο 3.200,00€. Σήμερα, είναι λιγότερο.

Ακόμη μια εκδήλωση μας ανατέθηκε από την ΕΠΟ, για το μήνα Οκτώβριο.
Το Grassroots.

Η κα. Σιδηροπούλου Μέλα – η πρώτη γυναίκα μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΣ Πιερίας- με την βοήθεια του κου. Τσακνάκη Δημήτρη, διοργάνωσαν μια ομολογουμένως επιτυχημένη, Ποδοσφαιρική Εκδήλωση.
Η κα Σιδηροπούλου επίσης, φρόντισε και πραγματοποίησε με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, πατέρα Γεώργιου, τα Θυαρανοίξια των Αγίων Θεοδώρων.
Το μικρό Εκκλησάκι στην είσοδο του Αθλητικού κέντρου, του οποίου την κατασκευή άρχισε η προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή, στις μέρες μας αποπερατώθηκε και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνειστου παράγοντα του Ποδοσφαίρου, του Θόδωρου Παπαδόπουλου.
 
Με προσεκτικές κινήσεις και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, καταθέσαμε το φάκελο “Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Χώρων στο Αθλητικό Κέντρο Νέας Εφέσου” με προϋπολογισμό 980.455,57€ με το ΦΠΑ, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος.
Μάλιστα, πήρε αριθμό έγκρισης 34/2018.

Τον Οκτώβριο επίσης αποφάσισε η ΕΠΟ να διοργανώσει τον Ιανουάριο του 219, Σχολή προπονητών  UEFA C, στην Πιερία. Ένα αίτημα μας, που έκανε δεκτό η ΕΠΟ, προκειμένου να δώσουμε την δυνατότητα σε πολλούς νέους Πιεριείς που το επιθυμούσαν, να πιστοποιηθούν από την ΕΠΟ ως προπονητές ποδοσφαίρου. Και πραγματικά πάνω από 30 άτομα από την Πιερία, συμμετείχαν στην σχολή αυτή.

Τον Νοέμβριο ανέλαβε εταιρία ορκωτών λογιστών να ελέγξει το χρονικό διάστημα, της διοίκησης από την προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με την εντολή των Σματείων-Μελών της ΕΠΣ, που μας είχε δοθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2017.
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και θα ακολουθήσουν οι νόμιμες ενέργειες.

Η Επιτροπή διαιτησίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, διοργάνωσε τον τελευταίο μήνα του χρόνου, μια νέα σχολή διαιτησίας.
 
Για το τέλος άφησα να σας αναφέρω, την προσπάθεια της Τεχνικής Επιτροπής με επικεφαλής τον κο. Δημήτρη Τσακνάκη -και τη βοήθεια πολλών από τα μέλη της Ε.Ε.- η οποία σύμφωνα με τη γνώμη των περισσοτέρων απο εσάς, διοργάνωσε το καλύτερο πρωτάθλημα των αναπτυξιακών τμημάτων που έγινε ποτέ.
Με τους περισσότερους διεξαχθέντες αγώνες.
Με τις λιγότερες αναβολές.
Με τα λιγότερα προβλήματα.
Με ένα ευχάριστο κλίμα να επικρατεί κάθε Σαββατοκύριακο τόσο στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ, όσο και στα υπόλοιπα γήπεδα.

Εκδηλώσεις, που μετατρέπουν το Ποδόσφαιρο σε πραγματική γιορτή.
Σας Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου