Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΓΑΣ Σβορώνου-Άρης Κοκκινοπλιτών 1-0 Τον "Κοκκίνησε" με γκολ-ζωγραφιά! A' Πιερίας 3-2-19 HD

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
«Κοκκίνησε» τους κιτρινόμαυρους Κοκκινοπλίτες ο ΓΑΣ Σβορώνου (1-0) -στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr- και απομακρύνθηκε, έστω προσωρινά, από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία παρέμεινε ο Άρης, σε μια αναμέτρηση επιβίωσης για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, με τη μάχη στην ουρά να μαίνεται με αμείωτη ένταση.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το σπάνιας ομορφιάς γκολ του αρχηγού των γηπεδούχων, Νίκου Βούλγαρη, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με... «καλλιτεχνικό» στοπάρισμα και ασύλληπτο σουτ-κεραυνό -«Γκολ της (Νέας) Χρονιάς Νο1»-, που έμελλε να λύσει το γόρδιο δεσμό της αμυντικής λειτουργίας του Άρη και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Παυλίδη, πραγματοποίησαν μεστή εμφάνιση, με ισόρροπη ανάπτυξη, αγωνιστικό ρυθμό, υπομονή στο παιχνίδι τους και focus στα επιθετικά ατού των Κοκκινοπλιτών.
Οι φιλοξενούμενοι, του Γιώργου Σκέντου, με συμπαγή αμυντική λειτουργία, δεν κλείστηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, δεν κατόρθωσαν, όμως, στις επιθετικές τους ενέργειες να βρουν την τελική πάσα για ν’ απειλήσουν ουσιαστικά, με εξαίρεση την ευκαιρία του Ντούντου, στο δεύτερο ημίχρονο, που πήρε το rebound, από απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Από τη στιγμή, πάντως, που ο ΓΑΣ δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, ο αγώνας παρέμεινε στην κόψη του ξυραφιού, με τα τελευταία λεπτά να γίνονται δραματικά, μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, με τον Άρη να διεκδικεί, με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, την ισοφάριση και τον Σβορώνο να επιχειρεί να κλειδώσει τη διαφαινόμενη νίκη του.

Highlights:
τα... «μαθήματα διαιτησίας» -επί μακρόν και κατά μόνας- και εκλογίκευσης των διαιτητικών αποφάσεων (και με χρήση... νοηματικής και ενίοτε παντομίμας), από τον ίδιο τον ρέφερι, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του παιχνιδιού, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να τα διακόψει -μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις- για αλλαγή ποδοσφαιριστή! (το πιο ενδεικτικό και μακρόσυρτο είχε, πάντως, happy end, εν είδει fair play…)
οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα του Άρη, Ν. Αγοραστού (στην πιο χαρακτηριστική από αυτές, στο πρώτο ημίχρονο, σε βολίδα του Κότσι, δέχτηκε τα συγχαρητήρια των αντιπάλων ακόμα και του διαιτητή του αγώνα!)
οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, «από αντίπαλο είναι», με αφορμή υπόδειξη offside του βοηθού και κίτρινης κάρτας, «τι τον κάνω;», «τι τον κάνω;», «ρε ρέφερι, από κάτω το βάζει το πόδι»,
οι πανηγυρισμοί των νικητών, η ατάκα φιλάθλου για το... «Δρομοκαΐτειο»,  τα χειροκροτήματα των φιλάθλων και η θετική τους ενίσχυση,
o απολαυστικός «Πρόεδρος», που μας εκμυστηρεύτηκε τα προγνωστικά του για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Κατερίνης, με δίδυμο τελικού και νικητή δεύτερης Κυριακής (αλήθεια τώρα, περιμένετε να σας τ’ αποκαλύψουμε; no way!),
τα θετικά σχόλια γονέων για τις υπηρεσίες των τμημάτων των παιδικών Ακαδημιών του ΓΑΣ, τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου και το επίπεδο των προπονητών,
oι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, για τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, που προέρχονται από το χώρο του ποδοσφαίρου και τείνουν να ξεπεράσουν μία ολόκληρη ενδεκάδα -τουλάχιστον μέχρι τις τελευταίες ανακοινώσεις του Σαββατοκύριακου!-, γεγονός που δίνει... δημοσιογραφικό δικαίωμα προγνωστικών για τις περισσότερες ψήφους και τα περισσότερα γκολ!

Man of the match: Βούλγαρης και Τριανταφύλλου δικαιούνται και μοιράζονται τον τίτλο, με τον πρώτο να κερδίζει επάξια τα extra credits για το... ποιητικό γκολ που πέτυχε και θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην προσωπική ποδοσφαιρική του διαδρομή!

Υellow card: στην ταυτόχρονη έναρξη των αγώνων, που δε μας επιτρέπει να είμαστε σε περισσότερα παιχνίδια, υψηλού ενδιαφέροντος (πόσα κομμάτια να γίνουμε;;;)

Red card: σε όσες και όσους δεν έχουν δει ακόμα το... cult game του Σαββάτου (Π. Π. Κεραμιδίου-Πίνδος Άνω Αγιάννη 2-0) https://www.youtube.com/watch?v=cfhAP...
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου