Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

«ΑΡΓΟΣ» Κατερίνης - Άλλο ένα θύμα της αδιαφορίας των αρμοδίων

Την Κυριακή 23.12.2018 και ώρα 20.00 ο κυνοκόμος  του Δήμου Κατερίνης, κ. Άρης Δημητρίου τηλεφώνησε στον Αντιπρόεδρο του σωματείου μας «Άργος Κατερίνης» κ. Νικήτα Κανταρτζή και του είπε ότι στο δρόμο του Παλαιού Κεραμιδίου ήταν ένα μεγαλόσωμο σκυλί χτυπημένο από αυτοκίνητο.
Τον ίδιο τον είχε ενημερώσει η τροχαία και ρώτησε τον κ. Κανταρτζή αν μπορούσε να πάει και να το μεταφέρει στον συμβεβλημένο με το Δήμο κτηνίατρο διότι εδώ και τρεις μήνες περίπου ο Δήμος δεν διαθέτει αυτοκίνητο για να μεταφέρει τα αδέσποτα ζώα που χρήζουν περίθαλψης.

Παρόλα αυτά όμως σε περιπτώσεις όπου καλούν τον κ. Δημητρίου για να απομακρύνει κάποιο αδέσποτο διότι κάποιοι ενοχλούνται, τότε ο Δήμος Κατερίνης βρίσκει αυτοκίνητο και φροντίζει το ζώο να περισυλλεγεί άμεσα.

Ο κ. Κανταρτζής αμέσως πήρε το δικό του αυτοκίνητό και πήγε στο μέρος που του υπέδειξαν,  πήρε το ζώο και το μετέφερε ο ίδιος στον κτηνίατρο. Φυσικά  δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κανταρτζής μεταφέρει ζώα στον κτηνίατρο του Δήμου καθώς είναι κάτι που έχει συμβεί δυστυχώς δεκάδες φορές.

 Η αρμόδια Αντιδήμαρχος στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση των αδέσποτων ζώων έχει επιδείξει μεγάλη αδιαφορία αναφορικά με την εξασφάλιση μεταφορικού μέσου για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων και το σωματείο μας έχει καταγγείλει την εν λόγω στάση σε όλες τις αρμόδιες αρχές δεδομένου ότι τα ζώα υποφέρουν και πολλές φορές καταλήγουν αβοήθητα. Παρόλα αυτά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και η αρμόδια Αντιδήμαρχος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο.

Πρόσφατα διώξανε και τον φύλακα από το καταφύγιο ζώων, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια τα τάιζε και τα καθάριζε. Εύλογα διερωτόμαστε πώς είναι δυνατή και νόμιμη πλέον η λειτουργία του καταφυγίου ζώων χωρίς τη συνδρομή φύλακα.

Την Πέμπτη 27.12.2018 στις 9.30 π.μ. χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ένα αδέσποτο ζώο κοντά στην Εκάβη. Ο κ. Κανταρτζής ειδοποιήθηκε από  ιδιώτη κτηνίατρο ο οποίος είχε προηγουμένως καλέσει τον κυνοκόμο του Δήμου για να έρθει να το περισυλλέξει. Ο κυνοκόμος του Δήμου εδώ και τρεις μήνες δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο για τις περισυλλογές αδέσποτων ζώων οπότε παρέπεμψε τον ιδιώτη κτηνίατρο στον κ. Κανταρτζή. Όντως ο κ. Κανταρτζής πήγε στο ιατρείο του για να το μεταφέρει ο ίδιος στον συμβεβλημένο με τον Δήμο Κατερίνης κτηνίατρο και παρόλο που υπάρχουν δύο αρμόδιοι κτηνίατροι δεν βρέθηκε κανείς διαθέσιμος. Συγκεκριμένα ο ένας έλειπε εκτός Κατερίνης και ο δεύτερος ανοίγει το ιατρείο του στις 11π.μ..

Το ζώο αιμορραγούσε, μαζεύτηκε κόσμος και επειδή όλες οι επικοινωνίες με τους αρμόδιους, ακόμα και με την αστυνομία, απέβησαν άκαρπες και καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε ως συνήθως, με τη βοήθεια ενός φιλόζωου μεταφέρθηκε το ζώο στο ιατρείο του ιδιώτη κτηνιάτρου ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, έραψε το τραύμα  που αιμορραγούσε, του έκανε δύο ενέσεις και ακόμα περιμέναμε κάποιος αρμόδιος να εμφανιστεί.

Και όλα αυτά ενώ ο ιδιώτης κτηνίατρος, σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής θα μπορούσε να κατηγορηθεί για αυτή του την παρέμβαση η οποία όμως υπό των συνθηκών κρίθηκε απολύτως απαραίτητη.

Δυστυχώς το ζώο δεν άντεξε και κατέληξε στις 11.30. Εκείνη την ώρα ήρθε ο ένας κτηνίατρος του Δήμου, πήρε μια σακούλα και έβαλε το νεκρό ζώο μέσα, άλλο ένα θύμα της αδιαφορίας των αρμοδίων στους οποίους το κράτος εμπιστεύτηκε τις τύχες αυτών των ζώων.

Το παραπάνω αποτελεί άλλο ένα περιστατικό από αυτά που εδώ και πολλά χρόνια συμβαίνουν εις βάρος των αδέσποτων και τα οποία περιστατικά δίκαια θλίβουν και εξοργίζουν τους φιλόζωους της πόλης μας.   

Με εκτίμηση
«ΑΡΓΟΣ» Κατερίνης     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου