Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Κατερίνης: Συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές

Mε κάθε διαθέσιμο μέσο, στην ασφάλεια των πολιτών και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινές περιοχές (Ελατοχώρι - Χιονοδρομικό Κέντρο, Άνω Μηλιά κ.α.), όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, συνδράμουν από χθες το πρωί έως και αυτή την ώρα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει να παρεμβαίνει, όπου απαιτείται, τα προβλήματα που προκύπτουν από τις χιονοπτώσεις και κυρίως τον παγετό αντιμετωπίζονται. Ειδικότερα, συνεργεία καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου, να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες, ενώ αλατιέρες του Δήμου ρίχνουν διαρκώς αλάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, στο ορειβατικό καταφύγιο της Άνω Μηλιάς, όσο και σε όλους τους μοναδικής ομορφιάς ορεινούς προορισμούς του Δήμου Κατερίνης, η πρόσβαση γίνεται με ασφάλεια και οι δρόμοι είναι πάντα καθαροί από χιόνια ή πάγο.


Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων, που κινούνται στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες θα χρησιμοποιούν (σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών), όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (π.χ.παγετός). Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε ανήλια μέρη.

Ο Δήμος Κατερίνης με όλες του τις δυνάμεις, θα παραμείνει σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκληθούν από την κακοκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου