Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Μαραθώνιος για να απεγκλωβιστεί ηλικιωμένη στη Μικρή Μηλιά και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Μάχη με το χρόνο έδωσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και οι διασώστες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ προκειμένου να απεγκλωβίσουν ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε αποκλειστεί λόγω της κακοκαιρίας στον οικισμό της Μικρής Μηλιάς μετά την Παλαιόστανη Πιερίας, και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, το ΕΚΑΒ δέχθηκε επείγουσα κλήση για τη μεταφορά της ηλικιωμένης από την Μικρή Μηλιά στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Αμέσως ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική προκειμένου στελέχη της να μεταβούν με πυροσβεστικό όχημα στον οικισμό και να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα, αφού λόγω της πυκνής χιονόπτωσης όλη η περιοχή είχε «θαφτεί» στο χιόνι.

Ωστόσο γύρω στις 3 π.μ. οι πυροσβέστες διαπίστωσαν πως η Επαρχιακή Οδός Κίτρους – Ρυακίων ήταν απροσπέλαστη, αφού εξαιτίας της χιονοθύελλας είχαν δημιουργηθεί λόφοι από χιόνι καθιστώντας αδύνατη ακόμη και την κίνηση του πυροσβεστικού οχήματος.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κακάνης, ο οποίος έδωσε εντολή ώστε στο σημείο να μεταβούν δύο μηχανήματα, τα οποία στο μεταξύ επιχειρούσαν ασταμάτητα από το πρωί σε άλλες περιοχές του Δήμου. Τελικά ύστερα από την κινητοποίηση και τις συντονισμένες προσπάθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να μεταφέρουν την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού επλήγη ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, με βαριά και αδιάκοπη χιονόπτωση να σημειώνεται κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας και νύχτας.

Ωστόσο, χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του προσωπικού του Δήμου, των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και του γραφείου Κινήσεως, που ήταν από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή και εγρήγορση, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του δήμου παρέμειναν προσβάσιμες.

Η σημερινή ημέρα βρήκε τους δρόμους ανοιχτούς με τα μηχανήματα να δουλεύουν πυρετωδώς, ενώ τις επόμενες ώρες θα γίνει αποχιονισμός και διάνοιξη δρόμων και σε χωριά και οικισμούς που δεν κατάφεραν να φτάσουν χθες τα μηχανήματα.
Πηγή: odelalis.gr
(Φωτο αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου