Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Η αστυνομία ψάχνει να μας φορτώσει πράγματα που δεν κάναμε, ψάχνει τα εύκολα θύματα. Είναι λάθος και άδικο. Δεν είμαστε εμείς οι υπαίτιοι!

Για λανθασμένες συλλήψεις κάνουν λόγο οι 4 άνθρωποι που βρέθηκαν αρχικά στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας και στη συνέχεια στο αυτόφωρο, πρίν αφεθούν ελεύθεροι για να παρουσιαστούν στο μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια. Πιο συγκεκριμένα ο ένας απο αυτούς, μίλησε στο Pieriasport και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

"Το μόνο λάθος που κάναμε, ήταν να βρισκόμαστε μπροστά στην πορεία και να γίνουμε τα εύκολα θύματα της διάθεσης των αστυνομικών στην εντολή των ανωτέρων τους να κάνουν προσαγωγές. Ούτε με πέτρες στα χέρια δε μας έπιασαν, ούτε με ξύλα, ούτε σε μάχες σώμα με σώμα εναντίων των ΜΑΤ ή κάποιων αστυνομικών.
Εγώ ειδικά περιφερόμουν για πολλή ώρα ανάμεσα στους αστυνομικούς που επέβλεπαν των χώρο σαν κάλυψη, μιλούσα με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και είχαν όλη την ευχέρεια να με συλλάβουν απο την αρχή μέχρι το τέλος των επεισοδίων. 
Δεν έγινε όμως αυτό γιατί πολύ απλά δεν συμμετείχα σε όλα αυτά που με καταλογίζουν. Ούτε και οι άλλοι τρείς. Ανάμεσα μας είναι ένας άνθρωπος 31 ετών ο οποίος είχε μαζί του το 6χρονο παιδί του και τη γυναίκα του. Ήταν δίπλα σε εμάς την ώρα που μας έσπρωξε η μεγάλη μάζα της πορείας και πέσαμε χωρίς να το θελήσουμε επάνω στα ΜΑΤ. Θα είχε μαζί του την οικογένεια του, το μικρό του παιδάκι και θα ήθελε να συμμετέχει σε επεισόδια με την αστυνομία;

Επαναλαμβάνω χωρίς πέτρες στα χέρια, χωρίς κράνη, χωρίς ξύλα και χωρία καμία μα καμία διάθεση για να εμπλακούμε σε όλα αυτά που αμς καταλογίζουν.
Έψαχναν τα εύκολα θύματα οι αστυνομικοί και νομίζουν ότι τα βρήκαν αλλά δεν είναι έτσι. 

Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που έβλεπαν τι γινόταν και ξέρουν τι ακριβώς έγινε. Να βρούν αυτούς που πετούσαν τις πέτρες (έφαγα κι εγώ στην πλάτη μερικές) και να μην ψάχνουν να τα φορτώσουν σε εμάς επειδή έτσι τους βολεύει.  Δε γνωρίζω άν είναι πολιτική της αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις να τα φορτώνει σε αθώους και να σακατεύει τις ζωές τους για να δικαιολογήσει την παρουσία της, με τους πραγματικούς υπαίτιους πάντα να ξεγλιστρούν και να επανεμφανίζονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Εγώ όμως δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω επάνω μου πράγματα που ποτέ δεν έκανα επειδή αυτοί δεν έκαναν ίσως σωστά τη δουλειά τους. Ο λόγος μας εναντίων του δικού τους. Και δεν είμαι μόνος μου. Υπάρχουν μάρτυρες που δεν μετείχαν στην πορεία και είδαν πολύ καλά τι ακριβώς συνέβη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου