Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

Τους εντόπισε η ασφάλεια της Κατερίνης! Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που είχαν πυροβολήσει τους αστυνομικούς στον Μακρύγιαλο!

Με εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τον ανακριτή Κατερίνης συνελήφθησαν δυο Έλληνες, μέλη της σπείρας κακοποιών που είχαν «ρημάξει» τα ΑΤΜ σε περιοχές της Πιερίας και των Σερρών και δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών που τους εντόπισαν, τον Σεπτέμβριο του 2017!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης εντόπισαν στην Αθήνα τον έναν από τους δράστες ηλικίας 33 χρόνων και στην Θεσσαλονίκη τον 23χρονο συνεργό του και τους φόρεσαν χειροπέδες. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται.

Τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν με ειδικό μηχανισμό κοπής μετάλλων τα ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένα σε χωριά και μικρούς οικισμούς. Στο Σκούταρι Σερρών, τον Αύγουστο του 2017, παραβίασαν ένα ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην είσοδο ενός μη λειτουργικού καταστήματος και άρπαξαν 52.000 ευρώ. Ένα μήνα μετά, άρπαξαν 45.800 ευρώ από άλλο ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο σε κτίριο πρώην δημοτικού καταστήματος στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους άνοιξαν πυρ κατά ριπάς με ημιαυτόματο όπλο εναντίον αστυνομικών που περιπολούσαν στην περιοχή, χωρίς να τραυματίσουν κάποιον.

Οι κακοποιοί είχαν καταφέρει να διαφύγουν τότε και, αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2017, επιχείρησαν να παραβιάσουν άλλο ένα ΑΤΜ στην είσοδο δημοτικού καταστήματος στο Δημητρίτσι Σερρών. Όμως, δεν κατάφεραν να αρπάξουν τα 88.500 ευρώ που περιείχε και έφυγαν με άδεια χέρια.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου