Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση του χιονιά

Οδηγίες για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης
Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα  από τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Ειδικότερα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα χιονοπτώσεων και παγετού, που  εκδηλώνονται σε περιοχές του Δήμου μας, συνεργεία του Δήμου Κατερίνης και σε όλη τη διάρκεια της νύκτας θα καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου, να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες, ενώ αλατιέρες θα ρίχνουν διαρκώς αλάτι.
Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Αυτή την ώρα στην πόλη της Κατερίνης επιχειρούν: 4 μηχανήματα έργου τύπου JCB, 2 τρακτέρ με μαχαίρι, 1 αποχιονιστικό με μαχαίρι και αλατιέρα, 3 υδροφόρες, ενώ 27 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, καθώς και μηχανήματα ιδιωτών επιχειρούν στην υπόλοιπη επικράτεια του Δήμου.
 Επιπλέον, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: Να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους. Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου. Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό.
Επίσης, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβούν προληπτικά στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους, ενώ οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επίσης, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες.
Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς 11123  ή 23510 33765 μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου