Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Σφοδρή κακοκαιρία από τα ξημερώματα «χτυπά» τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού (φωτο)

Η σφοδρή κακοκαιρία άρχισε από τα ξημερώματα της Πέμπτης (03/01), να «χτυπά» τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού με κατά τόπου σφοδρές χιονοπτώσεις.
Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά.

Στον οδικό άξονα Αιγινίου, Κολινδρού, Καστανιά, Ρυάκια, Παλαιόστανη, Μικρή Μηλιά κινούνται και επιχειρούν συντονισμένα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαγδάρη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Κακάνη, του κατά τόπους Προέδρους προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, που επικρατούν από σήμερα το πρωί κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.


Ιδιαίτερα προβλήματα έως αυτή την ώρα στο οδικό δίκτυο δεν υφίστανται, ενώ προτεραιότητα υπάρχει στον αποχιονισμό των δρόμων, ώστε το οδόστρωμα να μην είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς και στην εξασφάλιση της πρόσβασης των κτηνοτρόφων στα ποιμνιοστάσια. Επιπλέον, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι, να προμηθευτούν ικανοποιητική ποσότητα ζωοτροφών και να την υποθηκεύσουν στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους.


Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος κ Κωνσταντίνος Κακάνης (υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας) : «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Ευάγγελου Λαγδάρη σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, με τους χειριστές μηχανημάτων να είναι στις θέσεις τους, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και να ενημερώνουν συνεχώς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους».


Παράλληλα, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική) για τον συντονισμό των ενεργειών.
Οι Πολίτες να επικοινωνούν για θέματα αποχιονισμού (χιόνι, πάγο, ρίψη άλατος κ.λπ.) με το Δήμο στα τηλ.: 2353023008 & 2353031899 & 2353350100 και για έκτακτες ανάγκες καθ¨ όλο το 24ωρο με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Κακάνη στο τηλ: 6980851516 και τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμά Γκέκα στο τηλ: 6972059298.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου