Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Μας αξίζει κάτι καλύτερο απο την λασπωμένη ...πισίνα του κλειστού στον Σταθμό και το ...κρυφό σχολειό του Β΄ΔΑΚ...

Δεν ξέρω αλλά ίσως πολιτισμό και ενίσχυση του αθλητισμού, να εννοούν κάποιοι την παρουσία τους στις εκδηλώσεις κοπής πίτας και τους χορούς που κάνουν οι σύλλογοι και τα σωματεία γενικότερα. Όχι ότι το σχολιάζω αρνητικά και είναι κακό αυτό αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αποτελεί τον σπουδαιότερο τρόπο να βοηθήσεις πολιτιστικά και αθλητικά έναν σύλλογο με αυτή την τακτική.
Εγώ π.χ. θα διάλεγα να ψάξω τον τρόπο να έχουν όλα τα σωματεία της περιοχής μας ασφαλισμένους τους ερασιτέχνες τους αθλητές. Σε όλα τα αθλήματα.

Δύσκολο ε;

Εμ! για τα εύκολα υπάρχουν και αυτοί που κρύβουν τη ...σκόνη κάτω απο το χαλάκι.

Άν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις σε ένα σημαντικό κομμάτι που εκπροσωπείς, τότε θα κάνεις την υπέρβαση και αυτό που θα σε κάνει να αισθανθείς πραγματικά υπερήφανος για τη δουλειά σου.

Άν το να στείλεις 2 τσουβάλια λίπασμα και το μηχάνημα να πατήσει τα γήπεδα είναι τεράστιο γεγονός ,(γιατί παρακαλώ έτσι το χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι), γι αυτούς, για εμένα θεωρώ ότι τεράστιο γεγονός αποτελεί:
1. η ασφάλιση των ερασιτεχνών αθλητών όλων των αθλημάτων της περιοχής μας με ευέλικτα και οικονομικά προγράμματα στα οποία μπορούν με ένα μικρό ποσό να συμμετέχουν οι σύλλογοι και οι ενώσεις

2. η κάλυψη των αγώνων σε όλα τα αθλήματα με παρουσία διασωστών ή ιατρών στα οποία σε συνεννόηση και συνεργασία με τις ενώσεις, τα σωματεία θα έχουν μια φιλική συμμετοχή της τάξεως των 5 ευρώ. Να μπεί τέλος στην αγωνία των παραγόντων για τα έξοδα του Σ/Β

3. η συμμετοχή του δήμου στην κάλυψη των εξόδων για διαιτησίες, παρατηρητές-γυμνασίουρχους αγώνων και λοιπά έξοδα, μέσα απο ανάλογα προγράμματα προβολής-χορηγιών κλπ που θα μπορούσε να προάγει ο δήμος και να επιβάλλει (καλοπροαίρετα και με αξιόλογη προβολή) στους προμηθευτές του. Οι οποίοι σε κάθε χώρο είναι δεκάδες-εκατοντάδες.

4. η κάλυψη μέρους ή όλου του ποσού των πρωταθλητών μας σε όλα τα αθλήματα. Οι πρωταθλητές μας με πανελλήνιες επιτυχίες δεν είναι επαίτες να αγωνιούν κάθε φορά που έχουν αγώνες υψηλού επιπέδου σε Ελλάδα και εξωτερικό, επειδή οι ομοσπονδίες τους είναι χρεοκοπημένες και αδυνατούν να κάνουν το καθήκον τους. Κι εμείς θεωρώ ότι πρίν στηθούμε στο πλάι τους για την φωτογραφία (που τόσο μας αρέσει), θα πρέπει αυτό να το έχουμε κερδίσει και όχι να σφίγγει ο αθλητής ή αθλήτρια τα δόντια μην ξεστομίσει αυτό που έχει μέσα της.

Θα μπορούσα να φτάσω στο νο 50, ή το 60 και το 70 και να γράφω συνέχεια για τα καθημερινά θέματα τα οποία με ΜΙΚΡΕΣ παρεμβάσεις μπορεί να βοηθήσει ένας ΜΕΓΑΛΟΣ δήμος σαν τον δικό μας. Αρκεί στις καίριες και σημαντικές θέσεις να βρίσκονται και να λειτουργούν άνθρωποι που έχουν γνώσεις και αγαπάνε αυτό που κάνουν. Να ψάχνουν να βρίσκουν τον τρόπο να πετύχουν τα σχέδια και τα οράματα τους, μέσα απο το ισχυρό "εργαλείο" που τους δίνει για να δουλέψουν, ένας ολόκληρος και καλοκουρδισμένος (όπως τον φαντάζομαι) μηχανισμός ενός δήμου.

Κλείνοντας την σύντομη τοποθέτηση μου, θέλω να διαμαρτυρηθώ σαν άνθρωπος του αθλητισμού και του πολιτισμού στην όμορφη περιοχή μας. Είναι ντροπή να έχουμε στην όμορφη Κατερίνη μας στολίδια σαν το κλειστό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, που όταν βρέχει, ο περιβάλλοντας χώρος του γίνεται μια λασπωμένη πισίνα, εστία μόλυνσης και βρωμιάς, την οποία μεταφέρουν αθλητές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι, παράγοντες, δημοσιογράφοι στο παρκέ και τις κερκίδες του εσωτερικού χώρου και στη συνέχεια στα σπίτια τους. Δεν τιμάει κανέναν μας να έρχονται ομάδες απο άλλες περιοχές της χώρας μας και να αντικρίζουν αυτό το χάλι. Δεν τιμάει κανέναν μας να στάζει η οροφή του κλειστού και να αναβάλλονται αγώνες για να μην γλιστρήσει και τραυματισθεί κάποιο παιδί, κάποιος αθλητής ή αθλήτρια.

Ούτε να ...παίζουν αθλητές, προπονητές και διαιτητές το "κρυφό σχολειό", στο κλειστό του Β΄ΔΑΚ. Η εικόνα είναι τριτοκοσμική δε τη σχολιάζω περεταίρω με το 90% του φωτισμού να είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μήνες. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν τιμά κανέναν μας μια τέτοια εικόνα.

Έχω να πώ και άλλα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις μας στην όμορφη περιοχή μας.
Σιγά σιγά όμως. Να μην σας κουράζω. Δεν είναι η πρόθεση μου αυτή, απεναντίας.

Δεν έχω καμία διάθεση να εντυπωσιάσω κανέναν. Θέλω απλά να αναφέρω αυτά που ο κόσμος του αθλητισμού γνωρίζει, ζεί καθημερινά και αγωνιά γιατί του έχουν γίνει φρένο στην καθημερινότητα των προπονήσεων και των αγώνων του και εφιάλτης στα όνειρα του.
Εσείς συνεχίστε να βγάζετε φωτογραφίες στις πίτες, τους χορούς και τα πανηγύρια.
Εγώ θα συνεχίσω να ψάχνω να βρώ τρόπους να κάνω τον αθλητισμό της περιοχής μας πιο εντυπωσιακό, πιο όμορφο και ανθρώπινο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Μπάμπης Πεΐδης
Πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής
Αθλητικός Συντάκτης
Ραδιοφωνικός-Τηλεοπτικός παραγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου