Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Κυρία και κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσετε την Συμφωνία των Πρεσπών

Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων
fbaraliakos@gmail.com
Χθες, Τετάρτη ξεκίνησε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της πΓΔΜ επί των τεσσάρων τελικών τροπολογιών άρθρων του Συντάγματος που κατάθεσε η κυβέρνηση της χώρας στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και σε κάθε περίπτωση έως τις 15 Ιανουαρίου. 

Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Βουλή των Σκοπίων, η Συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή. Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί και από τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας μετά τις απειλές αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Σε αυτή την ψηφοφορία η κυβέρνηση αναζητά 151 ψήφους. Ο κ. Τσίπρας έχει 145 βουλευτές και αναζητά άλλους 6.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψε μια Συμφωνία που κι αν περάσει, δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Οι υπογραφές στις Πρέσπες δημιουργούν νέα προβλήματα και μέσα στην Ελλάδα, και εμπλέκουν και τη Βουλγαρία! Το κόστος για την Πατρίδα μας είναι τεράστιο.
Κυρία και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
Πριν πάρετε τις αποφάσεις σας ακούστε την κοινωνία :
•Πάνω από 70% των ερωτώμενων είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών!
• Πάνω από 65% τη θεωρούν “ξεπούλημα” της Μακεδονίας μας.
• Πάνω από 50% πιστεύουν ότι αντάλλαξε η κυβέρνηση Τσίπρα το Μακεδονικό με τις συντάξεις.

Δεν διστάσατε να ανοίξετε ένα μείζον εθνικό θέμα, έχοντας ως στόχο να διασπάσετε την Νέα Δημοκρατία αλλά δεν σας βγαίνει. Για ακόμη μία φορά παίζετε την χώρα στα ζάρια!
Το επισήμανα κι άλλη φορά το τονίζω και τώρα: Η Συμφωνία είναι σε βάρος της Πατρίδας μας ! Δίνει μακεδονική ιθαγένεια στα Σκόπια, δίνει μακεδονική γλώσσα, δίνει πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ,  ξαναγράφει τα βιβλία της Ιστορίας, παρέχει βοήθεια στα Σκόπια με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου, δίνει την τεχνογνωσία μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αναγκάζει την Ελλάδα να βοηθήσει τα Σκόπια να μπουν σε όλους τους Οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε και όχι μόνο στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση !!!
Κυρία και κύριοι βουλευτές. Σας ζητώ την ύστατη στιγμή, σε αυτή την τόσο σπουδαία απόφαση για το μέλλον της χώρας μας, αν πραγματικά νοιάζεστε και αγαπάτε την πατρίδα μας, να μην επικυρώσετε την Συμφωνία. Ακούστε την φωνή των Πιεριέων. Αυτούς άλλωστε εκπροσωπείτε. Βάλτε το καλό του τόπου πάνω από την καρέκλα σας και πράξτε την επιθυμία τους. Μην ξεχνάτε ότι είστε εντολοδόχοι του λαού και όχι εντολείς του.   
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είστε υπόλογοι για την παραχώρηση στα Σκόπια του ονόματος της Μακεδονίας, της δήθεν «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.
Και αν το επιχείρημα σας είναι ότι το Σκοπιανό πρέπει κάποτε να λυθεί, συμφωνώ απόλυτα. Με την απαράβατη προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει προηγουμένως λύση που θα ικανοποιεί την εθνική μας θέση.  Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει με την επιζήμια για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου