Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων η ΠΕ Πιερίας

H ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝA
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
«Οι υπηρεσίες της ΠΕ Πιερίας είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στο οδικό δίκτυο ευθύνης της.
Τα μηχανήματα της ΠΕ Πιερίας με το ανθρώπινο διαθέσιμο προσωπικό για την αντιμετώπιση του χιονιού και του πάγου στο οδικό δίκτυο ευθύνης της, για την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων»

Παρά την μικρή σχετικά έκταση των φαινομένων από την καταγραφή των έκτακτων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν στην Πιερία, τις τελευταίες ώρες, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται σε συνεχιζόμενη επιφυλακή για την διατήρηση ανοικτού και ασφαλούς του οδικού δικτύου.

Παρεμβάσεις καθαρισμού έγιναν στην 13η Εθνική Οδό (Κατερίνη – Άγιος Δημήτριος – όρια Νομού).

Επισημαίνεται ότι, η καθαριότητα των δρόμων μέσα στους οικισμούς είναι ευθύνη των Δήμων.

Σημειώνεται ότι προσπελάσιμος είναι ο δρόμος προς το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τη διευκόλυνση όλων των ασθενών και συνοδών τους.

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας συμβουλεύει τους οδηγούς της Πιερίας, για ασφαλή οδήγηση, ελέγχοντας και εξοπλίζοντας κατάλληλα το αυτοκίνητό τους

1. Αλλάξτε, εφόσον έχετε τη δυνατότητα, τα ελαστικά σας με χειμερινά ελαστικά. Η ειδική σύνθεση γόμας και το «ειδικής χάραξης» προφίλ διασφαλίζουν μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος, όταν οδηγείτε στο χιόνι ή και γενικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
2. Προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα αντιπηκτικού στο ψυγείο της μηχανής, αλλά και κατάλληλο πρόσθετο αντιπηκτικό στο δοχείο της πλυστικής συσκευής. Θα προστατέψει το αυτοκίνητό σας από τον πάγο και τη διάβρωση.
3. Ελέγξτε την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ισχύ για τις εκκινήσεις στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και την υπερκατανάλωση ενέργειας.
4. Ελέγξτε τα φρένα σας. Εάν τα φρένα δεν έχουν την σωστή κατανομή, δεν αποδίδουν σωστά και το αυτοκίνητο μπορεί να «τραβάει» αριστερά ή δεξιά κατά το φρενάρισμα.
5. Έχετε μαζί σας εξοπλισμό ανάγκης. Αλυσίδες, φακός, μια κουβέρτα, ένα πτυοσκάπανο, μια ξύστρα χιονιού και γάντια είναι απαραίτητα.

6. Ελέγξτε το καλοριφέρ και το a/c. Θα σας εξασφαλίσουν άνεση και θα κρατήσουν το παρμπρίζ σας καθαρό από πάγο και συγκεντρώσεις ατμών.
7. Αλλάξτε τα λάδια. Τα λιπαντικά για χειμερινές συνθήκες εξασφαλίζουν εύκολη εκκίνηση.
8. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα υγρά για το παρμπρίζ. Με κατάλληλους υαλοκαθαριστήρες, ένα αντιψυκτικό διάλυμα θα κρατά πάντα καθαρό το παρμπρίζ.

Tο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συμβουλεύει τους κατοίκους της Πιερίας να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου