Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Σοφία Μαυρίδου - «Μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας»

«Μηδενική  ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας» διαμηνύει στην κοινωνία  η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλος  της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  που στηρίζει τη  διαμαρτυρία στη μνήμη της δολοφονηθείσας φοιτήτριας, Ελένης

Ο Τομέας Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, θα συμμετάσχει στη σιωπηλή, συμβολική-ειρηνική διαμαρτυρία με κεριά, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:00,  στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να αποδοθεί εμπράκτως ο σεβασμός που αρμόζει στη μνήμη της δολοφονηθείσας φοιτήτριας Ελένης και να εκφραστεί η αντίθεσή μας σε λογικές και πρακτικές έμφυλης βίας.

Χρέος όλων μας, είναι να σπάσουμε το πέπλο της σιωπής, να πάψουμε να ανεχόμαστε την άσκηση της βίας στις γυναίκες, όπου και αν γίνεται.

Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μόνο σωματική αλλά καταρρακώνει και την ψυχική υγεία. Η κοινωνική απομόνωση, η στέρηση της ελευθερίας, η οικονομική ανασφάλεια, η υπονόμευση της αξιοπρέπειας, η απειλή για την ίδια τους τη ζωή, είναι φαινόμενα που αποτελούν καθημερινό εφιάλτη για τις γυναίκες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλος  της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την ευαισθησία που τη διακρίνει,  στηρίζει τη διαμαρτυρία στη μνήμη της δολοφονηθείσας φοιτήτριας, Ελένης και συγκλονισμένη από το ειδεχθές και απεχθές έγκλημα, καταδικάζει τα φαινόμενα βίας,  εκφράζει την αγάπη  και τη  στήριξή της στις γυναίκες-θύματα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα περί μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου