Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

Αυτή είναι η διαφορετικότητα της διδασκαλίας πυγμαχίας του Κώστα Χουρίδη!

Μάχες πυγμαχίας δεν έχω δει στη ζωή μου πολλές. Κι από τις λίγες αναμετρήσεις που παρακολούθησα τελευταία ξεχώρισα τη διαφορετικότητα του προπονητή Kostas Huron σε σχέση με τους άλλους. Ο μαχητής του την ώρα του αγώνα μάχεται με σεμνότητα, με δυναμική, με άρτια τεχνική. Δεν κομπάζει τη νίκη του πριν ακούσει το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής.
Ο Κώστας Χούρον δεν φωνασκεί στον αγωνιζόμενο αθλητή του, ενοχλώντας τον αντίπαλο. Απλά παρακολουθεί και θαυμάζει τον αθλητή του, ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς και των δύο, δασκάλου και μαθητή.
Η νίκη για το huronboxing δεν έχει μόνο ετυμολογική σημασία. Έχει βαθύτερο νόημα, είναι νίκη της ηθικής, της ευγενούς άμιλλας, του αθλητισμού.

Αυτή είναι η διαφορετικότητα της διδασκαλίας πυγμαχίας του Κώστα Χουρίδη. Η διαφορετικότητα του Κώστα ως άνθρωπος πάνω από όλα, αλλά και ως δάσκαλος ενός τόσο δύσκολου αθλήματος που απαιτεί ισορροπία ψυχής και σώματος. Οι αθλητές του νιώθουν ευλογημένοι που ακολουθούν τη διδασκαλία του. Κι αυτό είναι προνόμιο του Κώστα, ίσως και αποκλειστικότητά του.
Δομνίκη Καράντζιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου