Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης & Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»: «Σχετίζομαι και συμπορεύομαι με τους συμμαθητές μου» - Πρόγραμμα για τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης

 «Σχετίζομαι και συμπορεύομαι με τους συμμαθητές μου» τιτλοφορείται το πρόγραμμα, που με σκοπό την κινητοποίηση των παιδιών σχετικά με ζητήματα που ελλοχεύουν κινδύνους υλοποιούν για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις 17 Δημοτικών σχολείων της πόλης, το Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.


Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε στις 25/10 φιλοξενείται κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 12:00 μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στον οποίο προσέρχονται ανά τμήμα μαθητές με τη συνοδεία και τη συμμετοχή των δασκάλων τους. Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι αφενός η αποδοχή του άλλου και της διαφορετικότητάς του και αφετέρου η ανεύρεση λειτουργικών τρόπων επίλυσης των διαφορών.

«Η σύμπραξη του Κέντρου Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη καταδεικνύει ότι στην πρόληψη κανείς δεν περισσεύει και ότι οι φορείς της τοπικής κοινότητας επιδιώκουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων και σύνθετων προβλημάτων» σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, η οποία ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου και ειδικότερα τους: Σοφία Σαββινίδου, Ανδριάννα Μασιάλα, Πόπη Γκανά, Νίκο Μπέη, καθώς επίσης, την  πρόεδρο του Κέντρου (Φιλίτσα Σίμου) και το ΔΣ.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη «με την προτροπή, μέριμνα και τον συντονισμό του οποίου ξεκίνησαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται οι δημιουργικές αυτές δράσεις στη βιβλιοθήκη μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 28/02/2019. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου