Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Πεζόδρομος...Παγίδα Θανάτου!

Πομπώδης τίτλος θα μπορούσε κάποιος να πει.  Θα προσπαθήσω να τον δικαιολογήσω παρακάτω.
Προχθές κοντέψαμε να χάσουμε έναν άνθρωπο που εκτός  από αξιολάτρευτος άνθρωπος , από εξαιρετικός  γιατρός  ( Περιττεύει η δική μου άποψη) ήταν και κεφάλαιο  για τα τοπικά τεκταινόμενα  του τόπου με εξαιρετικές προοπτικές. Τον κτύπησε αυτοκίνητο έξω από το ιατρείο του στον πεζόδρομο, ώρα που δεν έπρεπε να υπάρχουν καν αυτοκίνητα,  δημιουργώντας προβλήματα εκτός από τον ίδιο και τη οικογένειά του σε χιλιάδες θα τολμούσα να πω ανθρώπους.

Καθημερινά όποιος  περπατάει στον πεζόδρομο ( Συντέλεσα και εγώ στη δημιουργία του ως Δημοτικός σύμβουλος)  γίνεται μάρτυρας  καταστάσεων απείρου κάλους , εκτός από αυτοκίνητα και άλλα μηχανοκίνητα, που πολλές φορές πέφτουν επάνω σου  ή σε παιδιά που περπατούν αμέριμνα, κινδυνεύεις να σε βρίσουν κιόλας που βρέθηκες μπροστά τους.

Προσωπικά εκνευρίζομαι και έχω μαλώσει ήδη πολλές φορές με απλούστερα περιστατικά,  δεν είναι δυνατό σε μια πολιτισμένη χώρα να καπνίζεις στον πεζόδρομο και να πετάς το αποτσίγαρο κάτω, να τρως σπόρια και να πετάς τα υπολείμματα κάτω, η να καθαρίζεις πορτοκάλια και να πετάς τις φλούδες ( το είδα και αυτό). 

Καλή η καταγραφή των πεπραγμένων θα μπορούσε να πει κάποιος , για το τι πρέπει να γίνει δεν λες τίποτε.

Ούτε μαγικοί τρόποι υπάρχουν, ούτε δικαιολογίες του τύπου είναι θέμα παιδείας, πρέπει η Δημοτική αρχή να ψηφίσει  αυστηρό  κανονισμό λειτουργίας του πεζόδρομου και αν υπάρχει να τον εφαρμόσει ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους , να δούμε τότε τα καλόπαιδα, πως τρέχουν,  πως ασχημονούν. Παρουσία  καθημερινή της  Δημοτικής αστυνομίας  και βαρύτατα πρόστιμα.

Εκτός των πρωινών ωρών για προμήθεια των καταστημάτων, κανένα άλλο τροχοφόρο, ακόμα και οι ποδηλάτες να τα μεταφέρουν πεζοί, αυτό θα πει πεζόδρομος. 

Μ΄ όλη τη συμπάθεια που σας έχω κύριε Δήμαρχε με το τελευταίο περιστατικό ξεχείλισε το ποτήρι και πριν θρηνήσουμε θύματα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Σιδηρόπουλος Γεράσιμος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Πρώην Δημοτικός σύμβουλος,  Δ/ντής  2ου Λυκείου Κατερίνης , 4ου  Γυμνασίου Κατερίνης , Γυμνασίου Ρητίνης
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου