Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Πιερικός 1-2 Με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Δαδάκο!

Μεγάλη και σημαντική για τη συνέχεια νίκη πέτυχε ο Πιερικός στην Τσαριτσάνη, κερδίζοντας τον τοπικό Οικονόμο με 2-1.
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Πιερίας απελευθερωμένοι απο τα διοικητικά προβλήματα και έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην αυριανή γενική συνέλευση του συλλόγου, έδωσαν αγωνιστικά τις δικές τους απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, κλείνοντας πολλά στόματα και παίρνοντας 3 βαθμούς-χρυσάφι στην δύσκολη έδρα της Θεσσαλικής ομάδας.

 Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κατερινιώτες ο Δαδάκος που σημείωσε και τα δύο τέρματα για την ομάδα του (45′ και 72′) ενώ είχε μειώσει ο Χάμος (66′).

"Στο ίδιο έργο θεατές" βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν στο "Γεώργιος Μητσιμπόνας' τον Οικονόμο Τσαριτσάνης να αποδίδει μεν καλό ποδόσφαιρο -για μία ακόμη φορά - και να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να γνωρίζει τελικά την ήττα από τον ψυχωμένο Πιερικό με 2-1.

Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή ήττα για τους Τσαριτσανιώτες (όλες εντός έδρας!) και - παράλληλα - η δεύτερη νίκη για τους φιλοξενούμενους (και οι δύο μακρυά από την Κατερίνη).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αγώνας διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή που δυσχέραινε τις προσπάθειες των παικτών αλλά προς το τέλος του παιχνιδιού ο "βαρύς" αγωνιστικός χώρος αποδείχθηκε σε μία καθοριστική φάση "σύμμαχος" των Κατερινιωτών, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 45'+2' με κεφαλιά του Δαδάκου (0-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και, αφού στο 65' σουτ του Ντούφα απέκρουσε με δυσκολία ο Πατσιογεώργος, στο επόμενο λεπτό ισοφάρισαν με τον Σωτήρη Χάμο που με κοντινό σουτ "ξετίναξε" τα δίχτυα των φιλοξενουμένων.

Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, δεν διήρκεσε πολύ, καθώς στο 72' με άπιαστο σουτ στο δεξί "Γ' της εστίας του Νούσια ο Δαδάκος έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Πιερικό (1-2).

Στο 73' ο Οικονόμος "άγγιξε" την εκ νέου ισοφάριση αλλά το σουτ του Μουλτσιά αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 74' δυνατό φάουλ του Χάμου απέκρουσε ο Κατερινιώτης τερματοφύλακας.

Η πίεση των γηπεδούχων συνέχισε να είναι ασφυκτική αλλά ο Πατσιογεώργος έμοιαζε ανίκητος, ενώ στο 88' σε προσπάθεια του Πετράκη η μπάλα "κόλλησε" στην λάσπη λίγο πριν περάσει την γραμμή τέρματος, για να μην διαμορφωθεί ούτε τότε το 2-2!

Στο πρώτο λεπτό του πρόσθετου χρόνου, ο Πιερικός πλησίασε σε τρίτο τέρμα αλλά ο Νούσιας νίκησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Σεχολάρι, αποδεικνύοντας ότι, λίγο πριν συμπληρώσει τα 38 του χρόνια, παραμένει ικανότατος υπερασπιστής της εστίας του.

Στο ντεμπούτο του στην Γ' Εθνική, ο 20χρονος Βολιώτης διαιτητής Γιώργος Τασιόπουλος προσπάθησε να αποδώσει δικαιοσύνη με την συνδρομή του συμπατριώτη του βοηθού Σταμάτη Σφυρή και του Καρδιτσιώτη Γιώργου Παπαλίτσα.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Τσακάλι (17'), Χάμος (25'), Γαλάνης (70') των γηπεδούχων και οι Βερνάρδος (25'), Δαδάκος (42'), Τσιούχας (88') των φιλοξενουμένων.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Περτζιόνι (58' Ντούφας), Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος (65' Πετράκης), Χάμος, Γκαμπέτας, Μουλτσιάς (80' Δραχαλίβας), Τόλιος (26' λ.τρ. Καραλούλης),Κατσαμάγκας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Λευτέρης Φωτιάδης) : Πατσιογεώργος, Καρτσαμπάς, Τσιούχας, Χατζηδίμπας, Δαδάκος (90' Μαυρίδης), Μηλιώτης (82' Κριεμάντι), Βερνάρδος, Σκλιοπίδης, Σεχολάρι (90'+3' Μπατσαράς), Κωτσιαρίδης, Κυπαρίσσης (51' λ.τρ. Λαμπίρης).
Με στοιχεία απο www.larisagoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου