Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

O «Παρφές» αναζητά φωνές συμπαράστασης για το σχολικό εκφοβισμό! Δήλωσε συμμετοχή στην ηχογράφηση!

Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση
Ο λογοτεχνικός ήρωας «Παρφές», λίγο πριν βγει… στις αγορές, για τη μάχη που δίνει ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό -με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς-, αναζητά φίλους και συνοδοιπόρους για να χαρίσουν τις φωνές τους, μέσω ηχογραφημένης απόδοσης της ιστορίας του, ώστε το μήνυμα για την πρόληψη και τον περιορισμό του σχολικού εκφοβισμού, να φτάσει ακόμα και… «εις ώτα μη ακουόντων», εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας.

Όσοι, λοιπόν, αφουγκράζεστε την καρδιά του «Παρφέ», νιώθετε τα συναισθήματά του και διαθέτετε φωνή θεατρική, ραδιοφωνική, επενδυμένη με υποκριτική δεξιότητα, μπορεί να είστε ανάμεσα σε όσες και όσους θ’ αποτελέσουν την ομάδα ηχογραφημένης αφήγησης του παραμυθιού, της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα, Σοφιάννας Παϊδούση. Η επαγγελματική ηχογράφηση θα πραγματοποιηθεί σε στούντιο της Πιερίας, γεγονός που συνιστά μια εμπειρία με θετικό πρόσημο, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά λογοτεχνικά δεδομένα πανελλαδικά.

Εμπρός, λοιπόν. Αν είστε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ηθοποιός, τραγουδιστής, εκπαιδευτικός, συγγραφέας ή οτιδήποτε άλλο και πιστεύετε ότι διαθέτετε ανεξερεύνητες φωνητικές και θεατρικές δεξιότητες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα με τη συγγραφέα, Σοφιάννα Παϊδούση, με ηλεκτρονικό μήνυμα στο fairytalesbysap@gmail.com,  για να μπείτε στο team ηχογράφησης του ήρωα «Παρφέ» και να γίνετε συμμέτοχοι και αρωγοί σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, αναφορικά με το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Κεντρικός αφηγητής θα είναι ο δισκογραφημένος τραγουδοποιός, μουσικός, συνθέτης και δάσκαλος Νίκος Γιακουμάκης, μαζί με τον οποίο θα ηχογραφήσουν όσες και όσοι δηλώσουν συμμετοχή και επιλεγούν για τους ρόλους παιδιών και ενηλίκων.

Σημειώνεται ότι το επερχόμενο βιβλίο-παραμύθι της Σοφιάννας Παϊδούση, θα περιέχει, εκτός της ηχογραφημένης στουντιακής αφήγησης, πλούσια και σύγχρονη εικονογράφηση, αποκλειστικό συνοδευτικό τραγούδι, δραστηριότητες δημιουργικής γραφής εκπαιδευτικών, συμμετοχή ψυχολόγων, multimedia υλικό και μετάφραση στην αγγλική γλώσσα, σ’ ένα σύγχρονο λογοτεχνικό πακέτο… από την καρδιά του Παρφέ για όλες και όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Στόχος παραμένει πάντα η αφύπνιση της ενσυναίσθησης, η συναισθηματική αγωγή των παιδιών, η καλλιέργεια της συναισθηματικής ωριμότητάς τους, η συνειδητοποίηση της μοναδικότητάς τους και η ανάπτυξη της κουλτούρας της αντίδρασης στον εκφοβισμό, εντός και εκτός σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου