Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! O πιο «sports friendly» Μητροπολίτης της Ελλάδας είναι στην Πιερία!

Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιος, είναι αναμφισβήτητα ο πιο «sports friendly» Μητροπολίτης της Ελλάδας, μακράν του δευτέρου. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε, για μία ακόμη φορά -χάρη στο Metrosport και το διεισδυτικό φωτογραφικό φακό του Νίκου Κολίτση- και από την παρουσία του στην εξαιρετική διοργάνωση Grassroots «Hello Football Friend», που διοργάνωσε η ΕΠΣ Πιερίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), για την UEFA Grassroots Week.
Αυτό που κομίζει δημοσιογραφικά «Γλαύκα εις Αθήνας», όμως, είναι  η «συμβολή» του στη «φωτογραφία της χρονιάς», με τον απολαυστικό πιτσιρικά δίπλα του σ’ ένα μοναδικό flash momentum, σε μια αποθέωση-φωτογραφικό ντοκουμέντο της θρησκευτικής απλότητας και της αθωότητας της παιδικής ψυχής, που μας γεμίζει αισιοδοξία και αποπνέει αγάπη και τρυφερότητα, όπως αρμόζει, άλλωστε, στη χριστιανική πίστη.

Ο εν λόγω Μητροπολίτης, παρευρέθηκε με διττό, συμβολικό και ουσιαστικό, ρόλο στην εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου 2018 στην Πιερία. Σε πρώτο επίπεδο, ανέδειξε και μέσω του πιο λαοφιλούς αθλήματος στον κόσμο, του ποδοσφαίρου, την αξία της ισότιμης συμμετοχής όλων, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα, στην εξάλειψη του ρατσισμού και στην αποφυγή στερεοτύπων και διακρίσεων, ακολουθώντας τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», μέσω και του λόγου του Θεού. Σε δεύτερο επίπεδο, μετά το τέλος της πετυχημένης εκδήλωσης, πρωτοστάτησε στα Θυρανοίξια των Αγίων Θεοδώρων, στη μνήμη του πρώην προέδρου του Ηρακλή, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου, στο γήπεδο της Ένωσης, στη Νέα Έφεσο.

Με την ευχή και την ελπίδα οι προσευχές του Σεβασμιότατου να μας συντροφεύουν όλους, με ή χωρίς μπάλα, ευελπιστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους, να κρατήσουν το πραγματικό μήνυμα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα στην καρδιά και στο μυαλό τους για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου