Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

H Πιερία εξαφανίζεται από τις εξισωτικές αποζημιώσεις !

Αυτός είναι ο χάρτης σύμφωνα με τον οποίο  η Πιερία εξαφανίζεται από τις εξισωτικές αποζημιώσεις μειονεκτικών περιοχών, πέραν των ορεινών που τις  διατηρούν.
Tο χάρτη με τις μειονεκτικές περιοχές, όπως αλλάζουν με τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε., έδωσε στη δημοσιότητα  το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Να σημειώσουμε ότι οι ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ορίζουν το ποιος δικαιούται εξισωτική αποζημίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και ποιος όχι. Επίσης, η οριοθέτηση των ορεινών περιοχών δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, “προκειμένου η χώρα μας να οριοθετήσει τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς ανάθεσε σχετική μελέτη έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποιες περιοχές και σε τι ποσοστό πληρούν τα βιοφυσικά κριτήρια που θέτει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΕ) 1305/2013.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης, που εκπονήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του μέτρου Τεχνικής Στήριξης του ΠΑΑ 2014 – 2020, για το πρώτο στάδιο οριοθέτησης, σχεδόν το σύνολο της μη ορεινής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης της χώρας υπόκειται σε βιοφυσικούς περιορισμούς, με κυριότερο την ξηρασία.”
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου