Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Από την Κατερίνη στο Λονδίνο ο ...Άγγλος του Παναθηναϊκού!! (βίντεο)

Ένας «Άγγλος» χωρίς ταβάνι
Το νέο πολυεργαλείο του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό, ακούει στο όνομα Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.
Το να πείσεις έναν ποδοσφαιριστή να αφήσει την Αγγλία δεν είναι εύκολα πράγμα. Πόσο μάλλον για να έρθει να παίξει στην Ελλάδα.

Όταν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε συζητήσεις με την πλευρά του του 20χρονου (γεννημένος στις 5/11/1997), Ηλία Χατζηθεοδωρίδη λίγοι πίστεψαν πως έχει ελπίδες. Το πλάνο του Γιώργου Δώνη για ένα νεανικό «τριφύλλι» ήταν αρκετό.

Από την Κατερίνη στο Λονδίνο

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Μ.Α.Σ Καλλιθεακό και σύντομα έγινε αντιληπτός από τους ανθρώπους της Άρσεναλ. Αφού έγινε μέλος της elite academy της Άρσεναλ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, 2 χρόνια αργότερα «έφυγε» για το Λονδίνο για να υπογράψει συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες».

Μετά από 44 εμφανίσεις με την U18 των Λονδρέζων έμεινε ελεύθερος για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπρέντφρντ. Εκεί, πήρε κάποιες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο Αγγλίας και τον Ιανουάριο του 2018 πήγε με τη μορφή δανεισμού στην Τσέλτεναμ, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας. όπου μέτρησε 18 συμμετοχές. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Μπρέντφορντ και έμεινε ελεύθερος.

Ένας μπακ για όλες τις δουλειές

Στο πέρασμα του από τα Αγγλικά γήπεδα, ο νεαρός αγωνίστηκε και καθιερώθηκε στη θέση του αριστερού μπακ. Η εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση έχει δώσει την ευκαιρία στον Δώνη να τον δοκιμάσει σε άλλες θέσεις. Ο Έλληνας τεχνικός δείχνει να τον υπολογίζει και για τη θέση του εξτρέμ, ενώ μπορεί να παίξει όλη την πλευρά στο 3-5-2.

Το πρώτο γκολ και η κλήση στην Εθνική
Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό με στο ΟΑΚΑ ο νεαρός πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την πράσινη φανέλα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Πέρα από αυτό το τέρμα η συνολική εικόνα του Χατζηθεοδωρίδη ήταν αρκετή για να ταβήξει την προσοχή των ανθρώπων της Εθνικής.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είδε για πρώτη φορά το όνομα του στις κλήσεις του Αντώνη Νικοπολίδη για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων. Αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση για έναν παίκτη χωρίς… ταβάνι.
Πηγή: talentabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου