Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Σάκης Παπαβασιλείου: «Το ατού μας η ισχυρή διοίκηση…» - Απόστολος Χαραλαμπίδης: «Ξεκάθαρος στόχος να σωθούμε…»

Και οι 16 προπονητές των ομάδων της Football League μιλούν στο a-sports.gr για το νέο πρωτάθλημα. Το μεγάλο αφιέρωμα είναι εδώ… Είναι πλέον θεσμός και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το a-sports.gr φιλοξενεί τους προπονητές και των 16 ομάδων της Β’ Εθνικής, οι οποίοι λένε τις απόψεις τους για το νέο πρωτάθλημα.

Όλη η Football League (με αλφαβητική σειρά) παρουσιάζεται μέσα από τους καθ’ ύλην αρμόδιους…

Ο Σάκης Παπαβασιλείου από την Α.Ε. Καραϊσκάκης, ο Σούλης Παπαδόπουλος από τον Αήητητο Σπάτων, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης από τον Αιγινιακό, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης από τον Απόλλωνα Πόντου, ο Μαρσέλο Τροΐζι από τον Απόλλωνα Λάρισας, ο Χουάν Φεράντο από τον Βόλο, ο Στάικος Βεργέτης από τη Δόξα Δράμας, ο Νίκκι Παπαβασιλείου από τον Εργοτέλη, Αλέξανδρος Βοσνιάδης από τον Ηρακλή, ο Αρμάντο Φουτσίνι από τον Ηρόδοτο, ο Δημήτρης Σπανός από την Κέρκυρα, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος από την Παναχαϊκή, ο Γιάννης Τάτσης από τον Πλατανιά, ο Αντρέι Τσερνίσοφ από την Σπάρτη, ο Ράτκο Ντόστανιτς από τα Τρίκαλα και ο Γιώργος Πετράκης από τα Χανιά-Κισσαμικός.

Οι κόουτς δίνουν τα διαπιστευτήρια τους, αναλύοντας τους στόχους των ομάδων τους! Σας τους παρουσιάζουμε:

ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Α.Ε. Καραϊσκάκης):

«Το ατού μας η ισχυρή διοίκηση…»
Δεύτερη σεζόν για τον φιλόδοξο και δουλευταρά, 42χρονο Σάκη Παπαβασιλείου στον πάγκο της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Τι μας είπε: «Εμείς πατάμε στην περσινή χρονιά, ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να πλασαριστούμε στις δέκα πρώτες θέσεις για να βρεθούμε του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα 2. Πέρσι ήταν αναγνωριστική σεζόν για τον Α.Ε. Καραϊσκάκης, όντας νεοφώτιστη, αλλά φέτος η ομάδα είναι πιο έμπειρη στη Β’ Εθνική.

Εμείς έχουμε μια ισχυρή διοίκηση με επιφανείς επιχειρηματίες. Και αυτό είναι ένα ατού! Ξεκινήσαμε, βέβαια, από νωρίς την προετοιμασία μας και συγκεκριμένα στις18 Ιούλιου και ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατήσουμε σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές.

Πάντα με βάση την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, θεωρώ ότι οι ομάδες θα είναι ακόμα πιο δυνατές από την περσινή σεζόν και όλοι θα δώσουν τα πάντα όχι μόνο για την παραμονή, αλλά ανεξαρτήτως ονόματος, θα ζουν με το όνειρο για να πλασαριστούν στις δέκα πρώτες θέσεις. Άρα θα είναι θα ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και κάθε παιχνίδι θα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους τρεις βαθμούς».

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Αήττητος Σπάτων):

«Λένε ότι πάμε να σωθούμε, αλλά εμείς στοχεύουμε την 10άδα»
Και οι πέτρες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα γνωρίζουν τον Σούλη Παπαδόπουλο, ο 51χρονος πολύπειρος κόουτς είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρτιά του Αήττητου Σπάτων. Οι δηλώσεις του: «Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα και μάλιστα βρισκόμαστε για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Ο Αήττητος Σπάτων είναι άπειρη ομάδα για τους αντιπάλους της, αλλά αν δούμε το ρόστερ και προπονητικό τιμ θα διαπιστώσει ο οποιοδήποτε ότι πολλοί από εμάς έχουμε βρεθεί και δουλέψει μέχρι τη Σούπερ Λίγκα. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι είμαστε η μοναδική ομάδα στην Αττική φέτος και αυτό έχει τη σημασία του, για μένα μεγάλη…

Εμείς θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν όντως γίνει η αναδιάρθρωση θέλουμε να είμαστε στη νέα κατηγορία, που θα δημιουργηθεί. Λένε ότι θα πάμε για να σωθούμε, αλλά ο δικός μας στόχος είναι η 10άδα! Έχουμε καλούς παίκτες και μια διοίκηση με εμπειρία χάρη στον κ. Κατσιγιάννη…

Και κάτι τελευταίο, θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μας αυτό. Ειδικά στα παιχνίδια τα μεγάλα με Ηρακλή, Τρίκαλα, Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, πρέπει το γήπεδο να είναι κατάμεστο».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Αιγινιακός):

«Ξεκάθαρος στόχος να σωθούμε…»
Γνώστης όσο λίγοι της Β’ Εθνικής, ο 48χρονος Απόστολος Χαραλαμπίδης, που ηγείται της τεχνικής ηγεσίας του Αιγινιακού. Η τοποθέτηση του: «Η ομάδα του Αιγινιακού μετά το πρόβλημα με την αδειοδότηση θα στηριχθεί σε νέα παιδιά, που έχουν, όμως, ταλέντο. Έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία. Έτσι πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά θα ανταπεξέλθουν στην κατηγορία. Αυτό το έδειξαν στα τελευταία φιλικά, όπου είχαν καλή απόδοση. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται δουλειά πολλή και υπομονή, γιατί υπάρχει απειρία. Πιστεύω και στηρίζομαι στην όρεξη που έχουν και αυτό το στοιχείο θα τους δώσει την ώθηση για να τα καταφέρουμε. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, ξεκάθαρα.

Από εκεί και πέρα, να πω ότι επιτέλους ξεκινά το πρωτάθλημα. Φέτος θα είναι πολύ δύσκολο, αν αναλογιστούμε ότι έξι ομάδες πέφτουν και υπάρχουν ομάδες με βαριές φανέλες και ονόματα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην αποχωρήσει καμία ομάδα και να δούμε ένα πρωτάθλημα όπως παλιά. Και συγκεκριμένα σαν αυτό του 2013, που κατά τη γνώμη μου ήταν η καλύτερη Β’ Εθνική, ήταν η χρονιά με τις 21 ομάδες για όσους θυμούνται…».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ (Απόλλων Πόντου / Καλαμαριάς):

«Προτεραιότητα η παραμονή με… προσδοκία»
Δεύτερη σεζόν στην Καλαμαριά ο εκρηκτικός και συνήθως καταγγέλλων, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που έχει πάρει στην πλάτη του τον Απόλλωνα Πόντου σε όλους τους τομείς για να τον βγάζει από το τούνελ. Τι δήλωσε ο 61χρονος προπονητής: «Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Απόλλωνα Πόντου, λόγω των δυσκολιών, που υπάρχουν… Ξεκινήσαμε στα μέσα Σεπτεμβρίου τόσο την επάνδρωση όσο και τη στελέχωση και εκπαίδευση της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι μας λείπουν σημαντικά κομμάτια στη στελέχωση μας. Προτεραιότητα μας είναι η παραμονή με την προσδοκία μέχρι τον Ιανουάριο να έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το μέγιστο της συγκομιδής βαθμών, που μπορούμε ώστε τότε να κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις σε όλους τους τομείς…

Δεν θέλω να μείνω στα ευχολόγια για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Να είναι ανταγωνιστικό και πιο δίκαιο, αυτά είναι τα ουσιαστικά, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία…».

ΜΑΡΣΕΛΟ ΤΡΟΪΖΙ (Απόλλων Λάρισας):

«Ο μεγάλος στόχος είναι η πρώτη εξάδα»
Με όνειρα ο 42χρονος Βραζιλιάνος, Μαρσέλο Τροΐζι, που κάθεται στον πάγκο του Απόλλωνα Λάρισας, μας είπε: «Έχουμε μια νέα ομάδα. Για μένα το υλικό, δηλαδή οι παίκτες είναι καλοί. Έχουμε και έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας, που θα μπορούσαν να παίξουν ακόμα και στην Α’ Εθνική!

Είμαι αισιόδοξος… Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε ακόμα και μέσα στην πρώτη εξάδα. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές και είμαι ευχαριστημένος. Δεν μας λείπει τίποτα και δουλεύουμε όπως πρέπει.

Τέλος, εύχομαι καλό πρωτάθλημα σε όλες τις ομάδες με υγεία».

ΧΟΥΑΝ ΦΕΡΑΝΤΟ (Βόλος ΠΑΕ):

«Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος ο απολογισμός»
Ανέβασε την ομάδα από τη Γ’ Εθνική πέρσι και συνεχίζει στον πάγκο της ΠΑΕ Βόλος ο 37χρονος Ισπανός, Χουάν Φεράντο. Τι δήλωσε: «Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα της FootballLeague αποτελείται από 5-6 ομάδες δυνατές τόσο στο έμψυχο δυναμικό όσο και στη νοοτροπία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες ομάδες θεωρώ ότι θα στηριχθούν κυρίως στην έδρα τους για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο στόχος του Βόλου είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παίρνουμε από αυτό ότι περισσότερο μπορούμε και στο τέλος να κάνουμε τον απολογισμό μας.

Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά όλους αυτούς τους μήνες. Όλοι οι παίκτες μου υγιείς και 100% έτοιμοι. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχω στη διάθεσή μου 25 ικανότατους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα ανά πάσα στιγμή».

ΣΤΑΪΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ (Δόξα Δράμας):

«Να διεκδικήσουμε την άνοδο»
Νέα αρχή με τον μετρημένο και χαμηλών τόνων 42χρονο, Στάικο Βεργέτη στην τεχνική ηγεσία της, θέλει να κάνει η μεγάλη Δόξα Δράμας. Διαβάστε την τοποθέτηση του: «Η Δόξα Δράμας σε αυτό το ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί δυνατή με ένα ρόστερ που απαρτίζεται από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών φιλόδοξων παικτών. Αν καταφέρουμε μέσα από την πορεία του μαραθωνίου να κρατηθούμε κοντά στις υψηλές θέσεις, θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ να διεκδικήσουμε την άνοδο. Παράλληλα μέσα από το υπάρχον ρόστερ θα αναζητήσουμε τον κορμό της ομάδας και για την επόμενη σεζόν. Σκοπός μας είναι να αποτελείται από λίγες πλέον μεταγραφές και κάποιον αριθμό παιδιών από την ακαδημία μας. Εάν, λοιπόν, ο δεύτερος στόχος μπορεί να συνδυαστεί με την άνοδο θα ήταν το ιδεατό, αν όχι θα έχουμε βάλει τις βάσεις για μια ανταγωνιστική ομάδα για την επόμενη σεζόν και όχι μόνο…

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα γενικότερα, η καθυστερημένη έναρξη έχω την αίσθηση ότι έχει ευνοήσει τις περισσότερες ομάδες. Υπάρχουν ομάδες ιστορικές και με βαριά φανέλα, που σίγουρα θα αναζητήσουν την άνοδο. Επίσης υπάρχουν ομάδες νέες και φιλόδοξες, που ο ενθουσιασμός τις καθιστά επικίνδυνες και υπολογίσιμες. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις και μεγάλο ενδιαφέρον».

ΝΙΚΚΙ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Εργοτέλης):

«Πρώτα… Σούπερ Λίγκα 2»
Φιλόδοξος και ορεξάτος ο Νίκκι Παπαβασιλείου, που ηγείται του προπονητικού επιτελείου του Εργοτέλη. Διαβάστε τι μας είπε ο 48χρονος κόουτς: «Εμείς ξεκινήσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το πρώτο και σημαντικό είναι ότι επιτέλους το πρωτάθλημα αρχίζει! Ο στόχος του Εργοτέλη είναι να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Είμαστε μια νέα ομάδα με νέα παιδιά. Θα μας δείξει το πρωτάθλημα τους στόχους μας… Από τη στιγμή που έχει γίνει αναδιάρθρωση, όμως, ο πρώτος στόχος είναι Σουπερ Λίγκα 2 και αν μπορέσουμε κάτι παραπάνω θα το δούμε στην πορεία, για τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας εννοώ.

Έχουμε δημιουργήσει μια καλή ομάδα πάντως… Έτσι και κάτι παραπάνω, αν έρθει εννοείται ότι θα το κάνουμε… Μετά από τις πρώτες 8-10 αγωνιστικές θα είμαστε σε θέση να οριοθετήσουμε κάποια πράγματα και να καταλάβουμε προς τα πού πάνε τα πράγματα, τόσο για εμάς όσο και για τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ (Ηρακλής):

«Να πάμε εκεί, που ανήκουμε…»
Είναι ο… μίστερ άνοδος! Ο Αλέξανδρος Βοσνιάδης ξέρει όσο κανείς άλλος να προβιβάζει ομάδες από τη Β’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα. Ο κορυφαίος στο είδος του προπονητής, ωστόσο, παραμένει πάντα ταπεινός και το ίδιο πράττει και στον μεγάλο Ηρακλή. Δείτε τι δήλωσε ο 57χρονος κόουτς: «Είμαστε μια ομάδα, η οποία μέσα σε αυτό το καλοκαίρι άλλαξε μορφή σε σχέση με την περσινή σεζόν, που βέβαια, είχε κατακτήσει δίκαια την άνοδο από την Τρίτη κατηγορία στη Β’ Εθνική. Χτίσαμε, δηλαδή, μια νέα ομάδα με στόχο να αλλάξουμε κατηγορία. Είναι αλήθεια ότι εμείς είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο με την καθυστέρηση στην έναρξη της FootballLeague να φτιάξουμε πράγματα. Και πλέον είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, που ξεκινά. Και όταν λέω έτοιμοι, εννοώ αγωνιστικά, έχοντας βάθος στο ρόστερ μας και με στόχο, αυτό, που όλοι γνωρίζουν. Όλοι πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι στον Ηρακλή για να μπορέσουμε στο τέλος να πάμε εκεί που ανήκουμε!

Από εκεί και πέρα, με την ευκαιρία, που μου δίνει το a-sports.grθέλω να ευχηθώ υγεία στους ποδοσφαιριστές με την ελπίδα ότι θα έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και κάτι ακόμα: Όσες ομάδες αρχίσουν να τελειώσουν! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλω και περιμένω να ασχοληθούν όλοι περισσότερο με ένα πρωτάθλημα, που έχει έντονο ελληνικό στοιχείο τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στους πάγκους. Αξίζει να το προσέξουν όλοι. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς τη Β’ Εθνική δεν υπάρχει».

ΑΡΜΑΝΤΟ ΦΟΥΤΣΙΝΙ (Ηρόδοτος)

«Δεν μας φοβίζει κάτι…»
Τον 42χρονο Καμερουνέζο, Αρμάνο Φουτσίνι, που ξέρει την Ελλάδα από το ποδοσφαιρικό του πέρασμα στην Ελλάδα, έχει στον πάγκο του ο νεοφώτιστος στη Football League Eργοτέλης. Η τοποθέτηση του: «Τώρα μαθαίνω σιγά σιγά την κατάσταση. Είμαι μόνο τρεις εβδομάδες εδώ… Βλέπω τα παιδιά, είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα. Υπάρχουν καλοί παίκτες, θέλω να περάσω τη φιλοσοφία μου, αλλά αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Εμείς θα δουλεύουμε για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα, ως προς το ρόστερ μας, οι περισσότεροι παίκτες είναι μικροί σε ηλικία, αλλά διαθέτουμε και τέσσερις μεγάλους. Δεν με φοβίζει κάτι, δουλειά και όλα πιστεύω να πάνε καλά. Γενικά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, αυτό λέω και στους παίκτες με τους, οποίους μιλώ καθημερινά πέρα από τις προπονήσεις».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΑΝΟΣ (Κέρκυρα):

«Να τερματίσουμε πρώτοι το νήμα»
Πέρσι ανέβασε τον Άρη, φέτος θέλει να το επαναλάβει με την Κέρκυρα. Ο λόγος για τον Δημήτρη Σπανό, έναν από τους κατά τεκμήριο καλύτερους προπονητές της κατηγορίας. Τι δήλωσε ο 49χρονος κόουτς: «Το πρωτάθλημα αυτό θα είναι πιο δύσκολο από πέρσι. Και αυτό, γιατί θα υπάρχουν περισσότεροι διεκδικητές και πολλές ισοδύναμες ομάδες, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Φέτος η FootballLeagueθα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και υπάρχει εξήγηση, αφού οι πρώτοι δέκα προβιβάζονται στη Σούπερ Λίγκα 2!

Ο στόχος της Κέρκυρας είναι ξεκάθαρος, θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία και εμείς εννοούμε τη Σούπερ Λίγκα 1. Το έχει κάνει αυτό η Κέρκυρα τρεις φορές, γιατί να μην το κάνει και τέταρτη!

Έχω πλούσιο υλικό με 30 ποδοσφαιριστές… Ανά πάσα στιγμή έχω επιλογές σε όλες τις θέσεις! Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, έχουμε τα βοηθητικά μας γήπεδα και γενικά η ομάδα είναι οργανωμένη, καθώς προέρχεται από τη Σούπερ Λίγκα και ελπίζουμε να τερματίσουμε πρώτοι το νήμα».

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ (Παναχαϊκή):

«Θα είμαστε μέσα στο βασικό γκρουπ»
Για όλους και για όλα μιλά ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος… Τρίτη χρονιά στην Πάτρα (ο πιο πιστός κόουτς αυτή τη στιγμή από τις ομάδες της Β’ Εθνικής) ο 45χρονος προπονητής, κάνει τη δική του ανάλυση - τοποθέτηση μέσω του a-sports.gr και δεν μένει μόνο στην Παναχαϊκή: «Ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αυτό το σαββατοκύριακο ύστερα από 3 μήνες προετοιμασίας από τις περισσότερες ομάδες.

Το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες είναι προβεβλημένο, ισχυρό και είναι ο προθάλαμος της μεγάλης κατηγορίας, εκτός από τη χώρα μας.

Απόδειξη είναι ότι στην Αγγλία βρίσκονται στην 14η αγωνιστική, στη Γαλλία στην 11η , στη Γερμανία στην 10ή, στην Ισπανία στη 10ή, στην Ιταλία στην 8η, Ολλανδία στην 10η... Στα Βαλκάνια η Ρουμανία στην 13η και πιο δίπλα από μια κοντινή μας αγορά η Σερβία στην 12η.

Επειδή για πρώτη φορά έχουμε και δύο ξένους στο ρόστερ μας από Βουλγαρία και Αργεντινή αν έπαιζαν εκεί θα ήταν στην 11η και 7η αγωνιστική αντίστοιχα.

Πως να προσελκύσουμε καλούς παίχτες χωρίς προγραμματισμό;

Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα το φετινό. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σε σχέση με πέρσι, που υπήρχαν δύο φαβορί θεωρητικά, φέτος υπάρχει ένα γκρουπ πολλών και καλών ομάδων.

Θα χαθούν μάλλον αρκετοί βαθμοί, άρα η σταθερότητα σε όλους τους τομείς θα δώσει προβάδισμα.

Υπάρχει ένα πρώτο-βασικό γκρουπ με τυχαία σειρά: Ηρακλής, Κέρκυρα, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, Βόλος ΝΠΣ, ο περσινός 4ος Κισσαμικός, ο Πλατανιάς που έπεσε από την Α’ Εθνική και είναι αίνιγμα και φυσικά η Παναχαϊκή.

Υπάρχει ένα δεύτερο γκρουπ με καλές και σοβαρές ομάδες, όπως ο Εργοτελης, ο Α.Ε. Καραϊσκάκης και ο Απόλλωνας Πόντου, που ίσως τελικά, γιατί έχει καλούς παίκτες να κάνει και περισσότερα και ο Απόλλωνας Λάρισας, που μπορεί να κάνει ζημιές.

Επίσης, ο πάντα υπολογίσιμος Αιγινιακός και οι δύο νεοφώτιστοι Αήττητος και Ηρόδοτος, που και αυτοί ενισχύθηκαν και η Σπάρτη.

Δε βλέπω να μπορεί κάποιος να πει ότι υπάρχει εύκολος αγώνας.

Στα θετικά της περσινής χρονιάς, οι πολλοί Έλληνες προπονητές κάτι που συμβαίνει και φέτος. Υπάρχει ικανότητα φιλοδοξία ακεραιότητα, που είναι πολύ σημαντικό και γνώση σε πολλούς Έλληνες προπονητές. Και νομίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα τους δούμε και ψηλότερα.

Η διαφορά της φετινής χρονιάς για την Παναχαϊκή είναι ότι πέρσι ως μια νέα ομάδα ανεβαίνοντας δεν μας υπολόγιζαν ίσως και τόσο... Μετά την περσινή πορεία και εικόνα της ομάδας μας, που οφειλόταν στους παίκτες μας στο ακέραιο, η αφετηρία είναι διαφορετική, γιατί μας υπολογίζουν πλέον ως μια πολύ καλή ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο αν τα χρησιμοποιήσεις και τα εκμεταλλευτείς σωστά (είτε το να μη σε υπολογίζουν είτε αν σε υπολογίζουν) σου δίνουν και τα δυο πλεονέκτημα. Εμείς με οδηγό την περσινή εικόνα και πορεία της ομάδας μας θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας κρατώντας τα καλά που κάναμε και μας έδωσαν νίκες.

Η νοοτροπία και η κουλτούρα της Παναχαϊκής ως ομάδα, αλλά και η στρατηγική που έχει χαραχτεί από τον τεχνικό διευθυντή, τον κ. Κατσουράνη είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο, να παίζει για τη νίκη παντού και συγχρόνως να δημιουργήσει παίκτες από τα σπλάχνα της, παίκτες με εντοπιότητα, αλλά και ικανότητες και φιλοδοξίες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Διαλέξαμε έναν πιο δύσκολο δρόμο, δηλαδή να δημιουργήσουμε και με πολλή δουλειά από όλους στον οργανισμό Παναχαϊκή να κάνουμε βήματα προόδου και αυτό αποδίδει καρπούς.

Ένα επίσης τεράστιο κεφάλαιο για την Παναχαϊκή αυτά τα δύο χρόνια, που το βιώνω από κοντά είναι ο κόσμος της. Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική και πραγματικά οι οπαδοί μας έχουν συμβάλλει και είναι συμμέτοχοι της προόδου της ομάδας αυτό το διάστημα.

Έχουν υποδειγματική συμπεριφορά και πρέπει να το γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος σε όλη την Ελλάδα. Ήταν και είναι δίπλα μας και στα δύσκολα.

Εύχομαι να έχουμε ένα καλό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα, γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ (Πλατανιάς):

«Θα ανταμειφθεί η δουλειά μας…»
Πρόκληση και ευκαιρία για τον 46χρονο Γιάννη Τάτση, ο οποίος δοκιμάζει για παρθενική φορά της δυνάμεις του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Πλατανία… Τι μας είπε: «Αυτή η περίοδος αποτελεί μια καινούργια προσπάθεια του συλλόγου. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και από τις υποδομές μας, αλλά έχουμε και ορισμένους έμπειρους… Όσο θα περνάει ο καιρός θα δένονται πιο καλά και θα βελτιώνονται. Θα γνωρίζονται και μέσα από τη δουλειά είμαι βέβαιος ότι θα ανταμειφθούμε.

Μακάρι να έχει ροή το πρωτάθλημα και να μην έχουμε απώλειες, να μην σταματούν ομάδες μεσούσης της περιόδου εννοώ. Και ελπίζω με απαρχή την φετινή χρονιά να γίνει και αυτό το πρωτάθλημα πιο αξιόπιστο και πιο καλό σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν».

ΑΝΤΡΕΪ ΤΣΕΡΝΙΣΟΦ (Σπάρτη):

«Πρέπει να κοιτάμε πάντα προς τα πάνω»
Για πρώτη φορά ως προπονητής στην Ελλάδα ο Ρώσος, Αντρέι Τσερνίσοφ, που ανέλαβε την πολύπαθη Σπάτη. Η δήλωση του 50χρονου κόουτς: «Καταρχήν είμαι χαρούμενος, που βρίσκομαι στην Ελλάδα και συνεργάζομαι με καλούς ανθρώπους. Συνεργάζομαι τρεις εβδομάδες μαζί τους και είμαι ευχαριστημένος, που δουλεύω με νέους παίκτες.

Η Σπάρτη είναι μια νεανική ομάδα και ελπίζουμε να έχει καλό μέλλον… Τώρα αρχίζω να βλέπω τους ποδοσφαιριστές να καταλαβαίνουν τι θέλουν από εμένα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δώσαμε μόνο ένα φιλικό σε αυτό το διάστημα, που είναι στην ομάδα και θα ήθελα να έχουμε παίξει 2-3 ακόμα για να γνωρίζω καλύτερα το υλικό.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε ως Σπάρτη να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα, για ένα καλό πλασάρισμα ή για να σωθούμε… Σίγουρα, όμως θέλουμε να παίζουμε για τις υψηλές θέσεις. Θα ήταν λάθος να πούμε το οτιδήποτε και σίγουρα μόνο καλό δεν θα ήταν να θέσουμε ως στόχο τη σωτηρία, πρέπει να κοιτάμε πάντα προς τα πάνω ως στάση, θέση και φιλοσοφία».

ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ):

«Με φιλοδοξίες, χιλιάδες κόσμου, αλλά και μυστικό…»
Για την υπέρβαση τα Τρίκαλα πήραν τον 59χρονο Σέρβο και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, Ράτκο Ντόστανιτς. Διαβάστε την τοποθέτηση του (με τη σημείωση ότι μας εστάλη την Πέμπτη 25/10 το απόγευμα γραπτώς αλλά με έκπληξη είδαμε την ίδια ακριβώς και ως επίσημη δήλωση στο site της ομάδας την επόμενη ημέρα!): «Επιτέλους ξεκινά το πρωτάθλημα! Η Φούτμπολ Λιγκ θα έπρεπε να είναι ένα πρωτάθλημα που όλοι να ρίχνουν το βάρος. Αποτελεί το εφαλτήριο για τους έλληνες ταλαντούχους - αλλά και ξένους - ποδοσφαιριστές για να δείξουν αγωνιστικές ικανότητες και να κάνουν το άλμα προς την Σούπερ Λίγκα. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι όλα αυτά με την καθυστερημένη έναρξη δεν βοηθάνε το ίδιο το ποδόσφαιρο και την αξία αυτής της κατηγορίας, που είναι μεγάλη για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους θα ξεκινήσουμε. Έχουμε φιλοδοξίες και το μυστικό είναι να βλέπουμε κάθε αγώνα ως μοναδικό. Ενώ επιπλέον ισχυρό κίνητρο είναι με την αγωνιστική μας παρουσία να πείσουμε τους φιλάθλους να στηρίξουν, διότι έχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε χιλιάδες οπαδούς, κάτι που δεν είναι δεδομένο για όλες τις ομάδες. Αλλά είναι και στο δικό μας χέρι να αυξήσουμε την παρουσία των φιλάθλων αγωνιστική με αγωνιστική.

Όσο αφορά τώρα το πρωτάθλημα, ας μην γελιόμαστε. Η Φούτμπολ Λιγκ είναι μια κατηγορία που δεν παίζει τόσο ρόλο η φανέλα της κάθε ομάδας. Εκείνο που μετρά είναι η διάθεση και κυρίως η αντοχή. Σε αυτό το κομμάτι θα παιχθούν πολλά για τους στόχους της κάθε ομάδας. Εμείς μπαίνουμε στην μάχη με αισιοδοξία και πίστη και εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους!».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (Χανιά-Κισσαμικός):

«Να… ενισχύσουμε την περσινή μας πορεία»
Δεύτερη χρονιά στον πάγκο του ΑΟΧ-Κισσαμικός για τον ταλαντούχο και μόλις 30 ετών (είναι ο μικρότερος απ’ όλους τους προπονητές στη Β’ Εθνική), Γιώργο Πετράκη, ο οποίος πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση! Τι μας δήλωσε: «Καταρχήν είμαστε πολύ χαρούμενοι, που αν και καθυστερημένα ξεκινάμε το πρωτάθλημα. Η Β’ Εθνική, που κατά το παρελθόν, αλλά και φέτος φιλοξενεί πολύ μεγάλες ομάδες. Με την μικρή μου εμπειρία πιστεύω ότι η φετινή Φούτμπολ Λιγκ θα είναι άκρως ανταγωνιστική με ότι αυτό συνεπάγεται...

Σε ότι αφορά τη δική μας ομάδα αισθανόμαστε απόλυτα έτοιμοι για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να ενισχύσουμε την περσινή μας πορεία σαν ομάδα. Και νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν τι εννοώ.. . Τέλος, από τη δική μου πλευρά θέλω να ευχηθώ υγεία και να γίνει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Το έχει ανάγκη και η κατηγορία και το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο κόσμος».
Πηγή: a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου