Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2018 Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο Κατερίνης

2100 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ  ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
Σάββας Χιονίδης: «Και φέτος τρέχουμε για την Κατερίνη, προκειμένου να στείλουμε το δυναμικό μήνυμα της συμμετοχής σε ένα αθλητικό γεγονός, όπου σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η χαρά και η προσπάθεια»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει ο αγώνας δρόμος – θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», καθώς στην εκκίνηση της αθλητικής – πολιτιστικής γιορτής αναμένεται να βρεθούν 2100  αθλητές και αθλήτριες, αριθμός που καταδεικνύει τη μεγάλη δυναμική της διοργάνωσης και την κατατάσσει σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά events της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής.
Άτομα όλων των ηλικιών, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, 40 σύλλογοι και φορείς, άτομα με ειδικές ικανότητες,  εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ο οποίος είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των 106 χρόνων Ελεύθερης πόλης.

ΧΑΡΑΞΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Τα στοιχεία, που συνθέτουν την ταυτότητα της γιορτής, παρουσίασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Κατερίνης. Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων για τη διαχρονικά επιτυχημένη συνεργασία στη διεξαγωγή του αγώνα - θεσμού. «Και φέτος τρέχουμε για την Κατερίνη, προκειμένου να στείλουμε το δυναμικό μήνυμα της συμμετοχής σε ένα αθλητικό γεγονός, όπου σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η χαρά και η προσπάθεια» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος. Παράλληλα, ο κος Χιονίδης κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στη χάραξη διαδρομών στο πάρκο αναψυχής & αθλητισμού έκτασης 90 στρεμμάτων πάνω από την υπογειοποίηση, του οποίου η διοικητική παραλαβή ολοκληρώθηκε, καθώς και στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο στόχος για την άνοιξη του 2019 θα είναι: Τρέχω στο Πλατανόδασος. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις, οι οποίες είναι σε εξέλιξη στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και διευρύνουν, βελτιώνουν και ενισχύουν με φωτισμό τους χώρους άθλησης για όλους.
Την σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος τόνισε: «Ο Δήμος μας, έχει αποδείξει διαχρονικά ότι επενδύει στο μαζικό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε όλοι μαζί εδώ και τέσσερις μήνες μεθοδικά και συστηματικά, προκειμένου να διεξαχθεί και φέτος με επιτυχία και ασφάλεια ο αγώνας».
Εκ μέρους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησαν ο πρόεδρος του  Δ.Σ. Αλέξανδρος Πούλιος, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Γερομιχαλός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι και με βάση την τεχνογνωσία των μελών του συλλόγου μας, με την εμπειρία που υπάρχει και από προηγούμενες διοργανώσεις να προσφέρουμε όλοι μαζί στην αθλητική κοινότητα της Κατερίνης έναν όμορφο αγώνα σε μια εξαιρετική διαδρομή με φόντο τα  Πιέρια, με αφετηρία το Πλατανόδασος και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας».
Επίσης, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν, ο Χρήστος Μυστρίδης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται ο αγώνας), ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι».
Επιπλέον, ο Διοικητής της Τροχαίας Γεώργιος Πουτουρίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας Γιάννης Τεκτονίδης, εκπρόσωπος της Δημοτικής αστυνομίας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, που βάσει της προκήρυξης του αγώνα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση.
Επίσης, ο υπεύθυνος συντονισμού των εθελοντών και μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αριστείδης Γκιάτας και ο τεχνικός υπεύθυνος Δημήτριος Αποστολόπουλος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης, που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά, ενώ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», θα διεξαχθεί, την Κυριακή 07 Οκτωβρίου, υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.
Τέλος, παρουσιάστηκε και το μετάλλιο της φετινής διοργάνωσης, στο οποίο θα αποτυπώνεται στη μία όψη το συντριβάνι του Δημοτικού Πάρκου, ενώ στη δεύτερη όψη ο υδατόπυργος, που όπως είναι γνωστό συνιστούν  τοπόσημα για την Κατερίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου