Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Πρόγραμμα εορτασμού της 106ης απελευθέρωσης της Κατερίνης!

Σας γνωρίζουμε, ότι στις εκδηλώσεις εορτασμού, της 106ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κατερίνης, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κα.Αικατερίνη Παπακώστα και τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει ο Βουλευτής Πιερίας, κ. Αστέριος Καστόρης.

                                  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ    106ης    ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ(16-10-1912)
Για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Β. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Ώρα 16.00΄
Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟ-ΡΩΝΟΥ,(στο ύψος του 7ου χλμ. της 13ης Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας), θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Διοικητήςτης 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόε-δρος  της  Τοπικής  Κοινότητας  Νεοκαισάρειας,  εκπρόσωποι της   Ένωσης  Αποστράτων Αξιωματικών,του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών,  των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, κόμματα, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (17ο Δημο-τικό Σχολείο Κατερίνης και  4ο ΓΕΛ Κατερίνης) και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων. Γ. ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20181.
Ώρα 07.30΄Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.

2.  Ώρα 10.20΄ Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

3. Ώρα 11.00΄Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον  εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,  τον εκπρόσωπο  της  Βουλής, το  Δήμαρχο   Κατερίνης,   την   Αντιπεριφερειάρχη   Πιερίας,   το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

4.  Ώρα 11.30΄ Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,Προσκόπων και Συλλόγων.

5. Ώρα 13.00΄Ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και το κοινό στο Δη-μαρχείο Κατερίνης.Δ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΑπό το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2018 μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2018 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κ.λ.π. καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης   της   Κατερίνης,   της   Δημοτικής   Κοινότητας   Σβορώνου   και   της   Τοπικής   Κοινότητας   Νεοκαισάρειας.
Το βράδυ  της 16ης Οκτωβρίου 2018 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινοτικά κατα-στήματα καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών.
ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό, τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων, της μικροφωνικής εγκατάστασης και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται  ο κ. Νικόλαος Λαμπονίκος  και από τον Δήμο Κατερίνης  ο κ. Γεώργιος Μίχος.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής,κ. Στεφανίδης Δαμιανός, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α.,κ.κ. Παπαϊωάννου Ευάγγελο, Παπανι-κολάου Ανδρέα, Σιαμάγκα Θεόδωρο, Καούρη Ιφιγένεια, Χοτοκουρίδου Μαγδαληνή.Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.                                                                                                             Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                                              ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 106ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   
Στο μνημείο του πεσόντος, κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟ-ΡΩΝΟΥ, από πλευράς σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στεφάνι θα καταθέσουν το 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης.Τα  ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.Υπεύθυνος για τη σύνταξη των μαθητών στο χώρο του Μνημείου ορίζεται ο    καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης, κ. Μπαλογιάννης Γεώργιος.   

 Όσοι Σύλλογοι, Σωματεία κλπ επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ νατο δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 12-10-2018, ώρα 12.00΄   στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Πιερίαςστο τηλέφωνο: 2351351208  και να     φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.2. Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να διαθέσει για τη μεταφορά των μαθητών το απόγευμα της Δευτέρας 15-10-2018  τα παρακάτω λεωφορεία:

α. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του 4ου Λυκείου, για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 3ου,4ου και 6ου Γυμνασίου, του 3ου και 4ου Λυκείου και 2ου, 7ου, 10ου, 12ου, 15ου Δημοτικών Σχολείων.

β. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του Εθνικού Σταδίου για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 9ου και 19ου Δημ. Σχολείου, 1ου και 2ου Γυμνασίου, 1ου και 2ου Λυκείου, 5ου Λυκείου, 1ου, 2ου ΕΠΑΛ.

γ. Ένα  λεωφορείο μπροστά στην Αστική Σχολή (Οδός Ειρήνης – πρώην 1ο Δημ. Σχολείο) για τουςσημαιοφόρους και παραστάτες των 1ου, 6ου, 8ου, 11ου και 14ου Δημ. Σχολείων, του 5ου και 7ου Γυμνασίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων.

δ. Ένα  λεωφορείο στο τέλος του πεζόδρομου (Συντριβάνι), για τους σημαιοφόρους και παραστάτεςτων 3ου , 4ου , 5ου, 13ου ,16ου , 17ου  και 18ου  Δημ. Σχολείων. (Χώρος συγκέντρωσης μέχρι την αναχώρηση το 4ο  Δημ. Σχολείο). Το ίδιο λεωφορείο θα παραλάβει και τον σημαιοφόρο και παραστάτες των Δημ. Σχολείων Ανδρομάχης και Σβορώνου.

ε. Ένα λεωφορείο στην είσοδο του κτιρίου Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ, 7ης Μεραρχίας)για τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.Ώρα αναχώρησης των λεωφορείων: 15.30΄Η  Διοίκηση του ΚΤΕΛ παρακαλείται να στείλει έγκαιρα τα λεωφορεία στους πιο πάνω καθορισθέντες χώρους.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Σχολείων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των μαθητών στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων.Γ. ΤΡΙΤΗ 16  Οκτωβρίου 2018

Η Φιλαρμονική και το Στρατιωτικό Τμήμα θα παραταχθούν έγκαιρα στον καθορισμένο χώρο για την απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθε-δρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείουτης Πλατείας Ελευθερίας.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1  ου   Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωαννίνων (ΟΤΕ)  για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,ε) Η οδός Περδίκα  για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.Σύλλογοι και Σωματεία που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει υποχρεωτικά να τοδηλώσουν στο  Γραφείο Τύπου  της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας, στο  τηλέφωνο: 2351351208μέχρι την Παρασκευή 12-10-2018 και ώρα 12:00'   και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στε-φάνια.Επίσης, σύλλογοι και σωματεία  που θα παρελάσουν, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο τηλέφωνο:2351351208  μέχρι την Παρασκευή 12-10-2018 και ώρα 12:00'.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Στεφανίδη Δαμιανό, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, μεβοηθούς τους καθηγητές Φ.Α., κ.κ. Παπαϊωάννου Ευάγγελο, Παπανικολάου Ανδρέα, Σιαμάγκα Θεόδωρο, Καούρη Ιφιγένεια, Χοτοκουρίδου Μαγδαληνή.       

Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατάενιαίο τρόπο σε τετράδες.      Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.     Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2351 351260-1-2 (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας).ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣΓραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου