Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 0-2 Βύθισε κι άλλο την Καρδίτσα ο Πιερικός!

Ο νέος χλοοτάπητας στο ΔΑΚ δεν αποδείχθηκε τυχερός για την Αναγέννηση, αφού στο πρώτο επίσημο παιχνίδι οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν 0-2 από τον Πιερικό.
Η τύχη όμως μάλλον έπαιξε τον μικρότερο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι καθώς η ομάδα της Καρδίτσας δεν έκανε κάποια πειστική εμφάνιση και μάλλον δίκαια απώλεσε τους βαθμούς από τους φιλοξενούμενους, που ήταν καλύτεροι σε όλο σχεδόν το διάστημα του αγώνα.

Έτσι η πολύ νεανική ομάδα της Αναγέννησης παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς βαθμό μετά από τέσσερα παιχνίδια, με το μεγαλύτερο πρόβλημά της να εντοπίζεται στην ομοιογένεια και ν’ ακολουθεί η πεσμένη ψυχολογία από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ο Τάκης Δρόσος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο ανασταλτικό κομμάτι. Τερματοφύλακας ήταν ο Αναστασίου και τεράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Αναγνόπουλος, Ξανθόπουλος, Δ. Αλεξίου και Καπετάνος.

Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο είχε κυρίως ο Πρίφτι, έχοντας αριστερά και δεξιά Γόρδιο και Λουκά και σε ρόλο οργανωτή τον Βαταμίδη. Κλασσικό ρόλο σέντερ φορ είχε ο Καρβούνης και πιο περιφερειακά κινούνταν ο Παπαδημητρόπουλος.

Από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Ζιώγας παρέταξε τον Πιερικό σε 4-3-3 με τον Κούζα τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα τον Σκολπίδη και αριστερά τον Τουλίκα και στόπερ τους Στ. Κραγιόπουλο και Χατζηδίμπα. Καρτσαμπάς και Δ. Κραγιόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και οργανωτής ο Κωτσιαρίδης στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση είχε δεξιά τον Μηλιώτη, αριστερά τον Κυπαρίσση και σέντερ φορ τον Σεχολάρι.

Η ομάδα της Κατερίνης χτύπησε πολλές φορές από τα πλάγια και με αυτό τον τρόπο πέτυχε και τα δυο της γκολ ενώ είχε ευκαιρίες για να διευρύνει την διαφορά.

Η Αναγέννηση ξεκίνησε με στόχο να περιορίσει την επιθετικότητα του Πιερικού και αμύνθηκε από την μεσαία γραμμή και πίσω αλλά δεν κατάφερε να κλείσει επαρκώς τους διαδρόμους και η εστία του Αναστασίου δέχθηκε αρκετή πίεση.

Μετά το γκολ η ομάδα της Καρδίτσας, για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και για ένα τέταρτο στο ξεκίνημα του δευτέρου προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση αλλά οι περιπτώσεις που απείλησε ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παρέμενε όμως ζωντανή αφού ούτε ο Πιερικός έφθανε σε δεύτερο τέρμα. Όταν όμως έγινε το 0-2 τα πάντα τελείωσαν.

Η Αναγέννηση ζήτησε πέναλτι σε μία περίπτωση ανατροπής στο 87’ με τον κ. Στυλιανό να δείχνει συνέχεια ενώ έκλεισε το παιχνίδι με δική της καλή στιγμή, στις καθυστερήσεις, όταν πλέον ήταν αργά για ν’ αλλάξει κάτι.

Η ομάδα της Καρδίτσας βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και απαιτείται άμεσα κατάκτηση βαθμών κυρίως για ν’ ανασάνει ψυχολογικά καθώς χρόνος και αγωνιστικές υπάρχουν ακόμα.

Τα γκολ

30’ Γύρισμα Μηλιώτη από αριστερά και κοντινή προβολή του Σεχολάρι έδωσαν προβάδισμα 0-1 στον Πιερικό

76’ Φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Το γύρισμα από τον Βερνάρδο, η κοντινή προβολή από τον Κυπαρίσση και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ του αγώνα στο 0-2

Το φιλμ του αγώνα

6’ Ο Μ. Καργιόπουλος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση κοντά στην μικρή περιοχή αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε

15’ Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Καρβούνη που μπήκε από αριστερά, έφτασε απέναντι στον Κούζα, αλλά ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε το πλασέ του


 17’ Πολύ καλό σουτ του Κυπαρίσση έξω από την περιοχή της Αναγέννησης έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Αναστασίου και να περάσει άουτ

24’ Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Πιερικού, με τελικό αποδέκτη τον Μ. Καργιόπουλο που σούταρε από κοντά αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ

26. Στην ίδια θέση με τον συμπαίκτη του δύο λεπτά πριν βρέθηκε ο Κυπαρίσσης που σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Αναστασίου

43’ Συνδυασμός των παικτών του Πιερικού από δεξιά αυτή την φορά με τελικό αποδέκτη τον Σκλιοπίδη που πλάσαρε στην κίνηση και ο Αναστασίου έδιωξε σε κόρνερ

48’ Ο Μ. Κραγιόπουλος ξεμαρκαρίστηκε ωραία στην περιοχή της Αναγέννησης αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα, στο σουτ που επιχείρησε από πολύ ευνοϊκή θέση

56’ Ωραίο σουτ του Βαταμιδη από το ύψος της περιοχής εξουδετερώθηκε από τον Κούζα.

68’ Εκτέλεση φάουλ του Ξανθόπουλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Κούζα

69’ Συνδυασμός Βερνάρδου και Σεχολάρι με τον δεύτερο σχεδόν μόνος με τον Αναστασίου να σουτάρει άουτ

90+3 κεφαλιά του Παπαδημητρόπουλου από καλή θέση έδιωξε σε κόρνερ ο Κούζας

Οι συνθέσεις

Αναγένηση(Δρόσος): Αναστασίου, Αναγνόπουλος, Καπετάνος(77 Τεπερεκίδης), Ξανθόπουλος, Δ. Αλεξίου, Λουκας, Γόρδιος(70 Τζέλλος), Βαταμίδης(70 Αλ. Ευθυμίου), Πρίφτι(77 Καραμπίνας), Καρβούνης, Παπαδημητρόπουλος

Πιερικός (Ζιώγας) : Κούζας, Σκλιοπίδης, Τουλίκας, Στ. Κραγιόπουλος, Χατζηδίμπας(59 Αλ. Καρτσαμπάς), Καρτσαμπάς, Κωτσιαριδης, Μ. Κραγιόπουλος, Μηλιώτης(65 Βερνάρδος), Σεχολάρι, Κυπαρίσσης(74 Δαδάκος)
Πηγή και φωτο απο: karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου