Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

To Kέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Psy life-Kατερίνη) στην πρώτη συνέντευξη της ζωής του! (βίντεο)

Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση
Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Psy Life, κηρύσσει, έστω unofficially, την έναρξη της νέας σχολικής και όχι μόνο χρονιάς, με την πρώτη του συνέντευξη-«ψυχογράφημα», απαντώντας επί 4, χωρίς... διαγνωστικά εργαλεία, στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις του Νίκου Κολίτση. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις διακεκριμένοι επιστήμονες, γένους θηλυκού, ενώνουν τις δυνάμεις και τις ιδέες τους, σ’ ένα Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, στην καρδιά της Κατερίνης, (Ξηρομερίτου 15, τηλέφωνο επικοινωνίας 2351045520, https://psy-life.gr/), με θέα το… roof garden της πλατείας Δημαρχείου, αλλά και παράθυρο στη Θεσσαλονίκη, με παρεχόμενες υπηρεσίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 Για του λόγου το αληθές, η ψυχολόγος Έλενα Αναστασιάδου, η ειδική παιδαγωγός, Μαριάννα Ιωακειμίδου και η λογοθεραπεύτρια, Μαριάννα Μανιατοπούλου -που συμπράττουν συνεργατικά αποτελώντας μία τριπλή διαγνωστική ομάδα-, και η ψυχολόγος Ελένη Γιουμίδου, «εκθέτουν» οn camera... εαυτούς και αλλήλους, σε φίλους, γνωστούς και άγνωστους συνοδοιπόρους, με αφορμή το νέο τους εγχείρημα, ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία γνωριμίας και ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του Κέντρου, που εστιάζει στην ολιστική προσέγγιση, με γνώμονα τη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία.
Δυσκολίες, όπως άγχος, κρίσεις πανικού, φοβίες, δυσθυμία ή κατάθλιψη, ψυχοσωματικά προβλήματα, δυσκολίες στον έλεγχο της διατροφής, προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους (παιδιά, γονείς, σύντροφο, φίλους) ή/ και δυσκολίες στη συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων, διαταραχές ομιλίας, εμφανίζονται πλέον όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα και είναι μόνο μερικά από τα θέματα που χρήζουν περαιτέρω βοήθειας από τους εξειδικευμένους επιστήμονες του Κέντρου, για όλες και όλους που έχουν ανάγκη. Πρωτοποριακό στοιχείο του τριπλού διαγνωστικού team του Κέντρου είναι και η σύσταση ομάδας με αδέρφια με αναπηρία, σ' ένα πρόγραμμα με βήματα, που δοκιμάστηκε μόνο στον Καναδά!
O σχολικός εκφοβισμός, η διαφορετικότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις, τα στερεότυπα στην ψυχολογία και τη συμβουλευτική, ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, οι έφηβοι και οι ενήλικες, η αξία της διεπιστημονικότητας, της συνεργασίας και της εποπτείας, η on line ψυχοθεραπεία, όλα "σκανάρονται", με... ψυχολογικό δημοσιογραφικό πρόσημο, σε μια συνέντευξη "ανάσα ζωής" για την επένδυση στον άνθρωπο και τις σχέσεις του. Άλλωστε «κανένας δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια καινούργια αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να αρχίσει σήμερα και να κάνει ένα καινούργιο τέλος».
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου