Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ- Οχιά τσίμπησε κοπέλα στο Κίτρος-ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ξανά αντιοφικός ορός στο νοσοκομείο!

Την ταλαιπωρία βίωσε κοπέλα στην Πιερία (και την βιώνει ακόμη αφού τα βάσανα της δεν έχουν τελιεώσει) την οποία δάγκωσε οχιά στο Κίτρος Πιερίας. Η άτυχη κοπέλα βρισκόταν στον κήπο την ώρα που δέχθηκε το τσίμπημα και το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Εκεί άν και διαγνώσθηκε ότι πρόκειται για τσίμπημα οχιάς περίμενε μέχρι αργά το απόγευμα να της παράσχουν τον αντιοφικό ορό, ο οποίος δυστυχώς δεν υπήρχε στο νοσοκομείο. Η ίδια μιλάει για την ταλαιπωρία της λέγοντας ότι:
"Με έχουν απο το πρωί που ήρθα χωρίς το αντίδοτο και μέσα σε πραγματικά έντονους πόνους. Μέτρησαν το τσίμπημα και είπαν ότι είναι 7 χιλ. που σημαίνει ότι ήταν απο οχιά αλλά περίμενα μέχρι αργά το απόγευμα για να μου χορηγήσουν τον ορό γιατί εδώ δεν είχε!"

Να θυμίσουμε τη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΥΝ πριν απο λίγες ημέρες
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «το υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε τα Νοσοκομεία να διαθέτουν το εν λόγω αντίδοτο», εξηγώντας ότι ο αντιοφικός ορός (για δήγματα από οχιές) κοστίζει 120 ευρώ περίπου, δεν πωλείται στα φαρμακεία και για την προμήθειά του θα πρέπει να φροντίζουν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι «ο προγραμματισμός θα έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι τον Οκτώβριο» και προσθέτει ότι «το υπουργείο Υγείας ασχολήθηκε τώρα που εξαντλήθηκαν ή έλειψαν τα αποθέματα και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων». Σημειώνει επίσης ότι «με νέα εγκύκλιο 31/7/2018 τροποποιείται ο κατάλογος των αντιδότων και ο αντιοφικός ορός τίθεται στην κατηγορία 3 από την κατηγορία 2 και έτσι θα πρέπει να το διαθέτουν μόνο κάποια νοσοκομεία αναφοράς, τα οποία ορίζονται από τις ΔΥΠΕ», γεγονός που σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πρόκειται για «απόφαση πολύ επικίνδυνη λόγω των μεγάλων αποστάσεων». Τέλος, κάνει λόγο για «προχειρότητα» και ζητά την «άμεση επαναφορά του εν λόγω αντιδότου στην κατηγορία 2, ώστε να το διαθέτουν όλα τα νοσοκομεία, έγκαιρο προγραμματισμό και προμήθεια από το χειμώνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου