Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Εργασίες στα σχολικά κτίρια στη διάρκεια του καλοκαιριού

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στον επαρκή, εκτεταμένο και ουσιαστικό προγραμματισμό παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, εντάσσονται οι εργασίες που υλοποιήθηκαν στα σχολικά κτίρια στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.α. περιλαμβάνει ο κύκλος των εργασιών που υλοποιήθηκαν.


Τις παρεμβάσεις συντόνισε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Ίτσιος, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.
 «Με μέριμνα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και τη λειτουργική επάρκεια των σχολείων του Δήμου μας, η  συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών της σχολικής στέγης είναι άμεση προτεραιότητά μας. Παράλληλα, συνιστά κεντρικό άξονα των πρωτοβουλιών μας, προκειμένου να κρατηθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης όσο γίνεται ψηλότερα» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Ίτσιος.


Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο Κατερίνης

Επιπλέον, όπως τονίζει ο κος Ίτσιος: «Ο Δήμος μας συγκαταλέγεται στους Δήμους της χώρας, που εφαρμόζουν άμεσα στα νηπιαγωγεία, τη  δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των παιδιών που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών. Με υπευθυνότητα, συστηματική δουλειά και σχεδιασμό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλισθούν οι απαραίτητες υποδομές και σταδιακά με ορίζοντα λίγων ημερών εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσει εύρυθμα στο σύνολο των σχολείων μας και ο νέος θεσμός της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης» .
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου κρίνονται απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου