Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Κατερίνης - Μουσικοθεατρικό σύνολο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας: Μελωδική συγκίνηση & συναίσθημα στην παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου

Σάββας Χιονίδης: «Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας όλοι οι συντελεστές της παράστασης. Ο Δήμος Κατερίνης στηρίζει διαχρονικά τις ποιοτικές προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη του πολιτισμού στον τόπο μας»

Τα εύσημα στο Μουσικοθεατρικό σύνολο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας, που σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης παρουσίασε το βράδυ της  περασμένης Κυριακής, στο Ανοικτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου, την παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου απένειμε ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος τόνισε: «Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας όλοι οι συντελεστές της παράστασης.Ο Δήμος Κατερίνης στηρίζει διαχρονικά τις ποιοτικές προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη του πολιτισμού στον τόπο μας».
Το αποτέλεσμα της αξιοπρόσεκτης προσπάθειας των συντελεστών που υποστηρίχτηκε από τη δυναμική του στίχου είχε δύναμη και συγκίνηση, μελωδία και ρυθμό, ενώ απέδειξε ότι η έμμετρη μυθιστορία του Ερωτόκριτου, που πέρασε στην λαϊκή παράδοση παραμένει ένα επίκαιρο και δημοφιλές έργο.

Ξεχωριστή για την παράσταση, οι συμμετοχές: του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τους μουσικούς του, καθώς και του μουσικού σχήματος «ΜΕΛΩΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ».
Την παράσταση παρακολούθησε πολυπληθές κοινό μεταξύ των οποίων αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώτα Τσεντίδου
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καραμούζας.
Επιμέλεια Σκηνικών-Κουστουμιών: Γιώτα Τσεντίδου & Χριστίνα Γαργαγέτα
Χορογραφία: Φούλα Σαλασίδου
Σχεδίαση αφίσας: Θάνος Κόσυβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου