Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ- Εμείς δεν έχουμε ούτε τον Μέσι ούτε τον Ρονάλντο!

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά, γειά σας
Αναλαμβάνω και φέτος την επιμέλεια της τεχνικής ηγεσίας στην ακαδημία-σχολή ποδοσφαίρου του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου, μετά απο την συμφωνία μου με την διοίκηση του συλλόγου. Ήμουν και και την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, κατά την οποία κατάφερα με τους εξαιρετικούς μου τότε συνεργάτες, Κώστα Παπαδόπουλο, Δημήτρη Παυλίδη, Δημήτρη Βλάχο και Λευτέρη Ασλανίδη, να φτιάξουμε μια οργανωτικά αξιόλογη ακαδημία, η οποία αριθμούσε περίπου 70 παιδιά, με 4 τμήματα υποδομής τα οποία αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας.
Δυστυχώς ερχόμενος φέτος βρήκα έναν αριθμό περίπου 20 παιδιών...

Αυτό όμως δεν είναι κάτι που με τρομάζει, ούτε με απασχολεί στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο γιατί με σωστό πρόγραμμα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και γνώση, μπορούν όλα να δρομολογηθούν σωστά ώστε σε βάθος χρόνου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που θέσαμε.

Στόχος μας π.χ. είναι η ακαδημία που να απευθύνεται σε κάθε παιδί. Αρκεί να είναι ηλικίας 5 εώς 15 ετών. Να του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και να βρίσκεται μέσα στους αθλητικούς χώρους.
Εμείς θα φροντίσουμε να διασκεδάζει και συγχρόνως να μαθαίνει.
Το ένα μέσα απο το άλλο.

Οι δυο μου νέοι συνεργάτες και προπονητές της ακαδημίας, είναι ο έμπειρος και Θοδωρής Μητράκας και ο νεαρότερος αλλά για εμένα πολλά υποσχόμενος Κων/νος Καραμανώλας.
Η εντολή είναι κάθετη-απόλυτη και κατανοητή στα δυο αυτά παιδιά:
ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.
Να παίζουν σε όλα τα παιχνίδια, να διασκεδάζουν περνώντας ευχάριστα το χρόνο τους και να μαθαίνουν σωστά το ποδόσφαιρο, να βελτιώνονται.
Αυτή είναι η έννοια της ακαδημίας ποδοσφαίρου.
Κάποιοι ίσως να ξεχνάνε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Εμείς όχι.

Ούτε μας ενδιαφέρει να βγάλουμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Μας ενδιαφέρει να βελτιώσουμε τον Κωστάκη, τον Γιαννάκη κλπ, μαθαίνοντας συνάμα αυτά τα παιδιά να αγαπούν τον αθλητισμό, να παλεύουν για τον συμπαίκτη τους, να σέβονται αλλά να μην φοβούνται τον αντίπαλο τους, να δέχονται το σωστό και το λάθος σφύριγμα του διαιτητή, να μην ασχολούνται με την κερκίδα και να αναγνωρίζουν τις θυσίες των γονέων τους που κάνουν τα πάντα ώστε βρίσκονται αυτά μέσα στους αθλητικούς χώρους.

Είναι σίγουρο και δεδομένο ότι:
Το ταλέντο θα δουλέψει και θα βελτιωθεί κοντά μας.
Το παιδί που υστερεί θα δουλέψει και θα βελτιώσει τις αδυναμίες του.
Το παιδί θα κοινωνικοποιηθεί και θα μάθει να φέρεται σαν αθλητής εντός και εκτός γηπέδων.
Το παιδί θα περνάει ευχάριστα την ώρα της προπόνησης στο γήπεδο παίζοντας, γιατί ...είναι παιδί!

Οι γονείς που θέλουν σωστούς και καλούς ανθρώπους, που έχουν ή δεν έχουν καλούς σε επιδόσεις και ταλέντο ποδοσφαιριστές, που θέλουν τα παιδιά τους να βρίσκονται στον όμορφο χώρο του αθλητισμού κερδίζοντας πράγματα απο αυτόν, μπορούν να μας εμπιστευτούν και να έρθουν κοντά μας. Τους υπόσχομαι προσωπικά ότι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ των παιδιών τους.
Διαθέτουμε τέλειες εγκαταστάσεις με τρία γήπεδα, γυμναστήριο, κυλικείο και πολύ-πολύ ...αγάπη!

Οι γονείς που πιστεύουν ότι έχουν τον Μέσι και τον Ρονάλντο, να πάνε τα παιδιά τους στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μανδρίτης.
Εμείς είμαστε ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, αγαπάμε τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη κλπ και θα κάνουμε τα πάντα,  ώστε παίξουν ή δεν παίξουν μια μέρα ποδόσφαιρο, να έχουν την δύναμη και την ποιότητα ώς άνθρωποι, να κοιτάξουν κατάματα τη ζωή!

Μπάμπης Πεΐδης
Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημίας-Σχολής ποδοσφαίρου
Εθνικού Ν. Κεραμιδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου