Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας παίρνουν τα μολύβια και γράφουν, με αφορμή τον Παρφέ, για το σχολικό εκφοβισμό! Εσύ είσαι ένας απ’ αυτούς;

Εάν είσαι εκπαιδευτικός (νηπιαγωγός, δάσκαλος ή καθηγητής) σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο της Πιερίας (μόνιμος ή αναπληρωτής), πάρε την… «ατυχία» του σχολικού εκφοβισμού στα χέρια σου και με όπλο το μολύβι και τη φαντασία σου και αφορμή τον ήρωα Παρφέ, (από το επερχόμενο βιβλίο της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση), γίνε κι εσύ παιδί ή… συγγραφέας και επινόησε δραστηριότητες δημιουργικής γραφής της αρεσκείας σου, για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Οι πιο ευφάνταστες και πρωτότυπες από αυτές, θα γίνουν μέρος του έντυπου ομότιτλου παραμυθιού, στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα της αφύπνισης συνειδήσεων, εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας, σε μια πρωτοβουλία μιας συγγραφικής εκστρατείας, χωρίς προηγούμενο στην ελληνική λογοτεχνική επικράτεια.

Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας δε στέκονται αμέτοχοι στο πρόβλημα, αλλά γίνονται μέρος της λύσης του προβλήματος, με όχημα τη δημιουργική σκέψη και συνοδοιπόρο την ελπίδα για ένα αύριο, με περισσότερα συν και λιγότερα πλην στη σκακιέρα της μαθητικής εξίσωσης του σχολείου. Εσύ, λοιπόν, τολμάς να είσαι ένας απ’ αυτούς;

Μη χάνεις χρόνο. Στείλε αμέσως μήνυμα στο fairytalesbysap@gmail.com, δήλωσε συμμετοχή, λάβε αποκλειστικά την ιστορία του Παρφέ και ξεκίνα να σερφάρεις δημιουργικά στην ονειροφαντασία σου για καλό σκοπό, μέχρι να δεις την ιστορία σου δημοσιευμένη και τον Παρφέ περισσότερο ευτυχισμένο από ποτέ, γιατί… η πραγματική «πατρίδα» όλων των ενηλίκων είναι η παιδική μας ηλικία.

 Σοφιάννα Παϊδούση
(συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, σεναριογράφος 
-με σπουδές σκηνοθεσίας
και παραγωγής-, blogger, αφηγήτρια, νηπιαγωγός, 
καθηγήτρια αγγλικών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου