Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Χαλάει ο καιρός απο το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη!

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και το Βορειοανατολικό Αιγαίο οι οποίες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πυκνές.
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας και στα ορεινά της υπόλοιπής ηπειρωτικής χώρας. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 31, και στην Κρήτη από 20 έως 32.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και η περιοχή των Σποράδων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 μποφόρ από το μεσημέρι.


Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά του νομού θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στον υπόλοιπο νομό θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr
Φωτό: αρχείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου