Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Διάνοιξη περιμετρικής οδού στον οικισμό «Γρέβενη» της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας

Σάββας Χιονίδης: «Επεμβαίνουμε αποτελεσματικά στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Φροντίζουμε διαχρονικά  για την ποιότητα των υποδομών και συνδέουμε τον τουρισμό με τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη […]»

Σε εξέλιξη είναι από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, οι παρεμβάσεις διάνοιξης της περιμετρικής οδού στον οικισμό «Γρέβενη», στην επέκταση της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, μίας περιοχής με έντονη τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη οδός, πλάτους 20m συνδέει ένα δρόμο πρόσβασης της Παραλίας προς τον Κορινό και αντίστροφα του Κορινού προς την Παραλία.
Η πρώτη φάση των εργασιών επικεντρώνεται στη διάνοιξη και χαλικόστρωση της περιμετρικής οδού, ενώ στο επόμενο στάδιο των παρεμβάσεων, θα ακολουθήσει η κρασπέδωση, ο ηλεκτροφωτισμός και η πεζοδρόμηση της οδού.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Επεμβαίνουμε αποτελεσματικά στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Φροντίζουμε διαχρονικά  για την ποιότητα των υποδομών και συνδέουμε τον τουρισμό με τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη. Οι παρεμβάσεις στην συγκεκριμένη περιοχή εντάσσονται στις συντονισμένες πρωτοβουλίες μας, για υλοποίηση έργων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην πόλη και τα χωριά μας».
Αναβάθμιση περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Δημήτρης Ντούρος τονίζει: «Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε παρεμβάσεις, οι οποίες συμπληρώνουν όλες τις απαιτούμενες υποδομές και βελτιώνουν αισθητά τον Οικισμό «Γρέβενη», ο οποίος παρουσιάζει έντονη τουριστική ανάπτυξη – οικοδομική δραστηριότητα. Στο επίκεντρο των προσπαθειών μας βρίσκεται η συνολική αναβάθμιση περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος  και όχι μόνο στον Δήμο Κατερίνης».

Γενικότερα, τα οφέλη από τις διανοίξεις δρόμων, οι οποίες εντάσσονται στον στοχευμένο προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, για την αναβάθμιση των γειτονιών του Δήμου είναι πολλαπλά, καθώς επηρεάζεται θετικά η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, ομορφαίνει η πόλη και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου