Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΙΕΡΙΑ- 25% το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή μας!

Στο φλέγον θέμα της ανεργίας αναφέρθηκαν χθες τα συνδικάτα της Βόρειας Ελλάδας από το βήμα της ετήσιας ενημέρωσης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Αυξημένα τα ποσοστά ανεργίας
Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων των πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης υπογράμμισαν ότι τα ποσοστά της ανεργίας είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, παρουσίασαν τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κάθε νομού και απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ το Σάββατο, ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Κατερίνη
Από την Κατερίνη η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δέσποινα Κωνσταντίνου είπε πως η ανεργία είναι στον νομό είναι στο 25%, ωστόσο υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι που πια δεν δηλώνονται στον ΟΑΕΔ. Έκανε μάλιστα λόγο και για δύο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Πιερία, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι το δικαίωμα στην ασφαλή εργασία. Επιπλέον, ανέφερε την περίπτωση νέας εργαζόμενης που έπαιρνε μισθό για νέους κάτω των 25 ετών, διεκδίκησε να αμοίβεται με βασικό μισθό και δικαιώθηκε.

Στους όμορους νομούς
Από την Πέλλα η Θεανώ Ζουρνατζίδου είπε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό χαμηλόμισθης εργασίας. Παράλληλα, στα ύψη είναι και η ανεργία, αφού στην περιοχή, στα 13.000 άτομα που αποτελούν το σύνολο του εργατικού δυναμικού, υπάρχουν 7.014 άνεργοι, με το ποσοστό να φτάνει το 54%.

Ο Δημήτρης Ταγκατσίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας δεν ανέφερε συγκεκριμένο ποσοστό ανεργίας, ωστόσο είπε ότι από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επένδυση στον νομό Ημαθίας. «Έχουν κλείσει επιχειρήσεις, εργοστάσια, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας», τόνισε ο ίδιος.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου