Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Περισσότερα από 1000 άτομα όλων των ηλικιών με αφετηρία και τερματισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους!

Η ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μέσα από τη λαϊκή άθληση τέθηκαν στο επίκεντρο του 5ου Αγώνα Δρόμου Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους, που με  εξαιρετική οργανωτική, αγωνιστική επιτυχία, καθώς και υποδειγματική για μία ακόμη χρονιά φιλοξενία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.


Περισσότερα από 1000 άτομα όλων των ηλικιών με αφετηρία και τερματισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και με ιδανικές καιρικές συνθήκες διήνυσαν τρέχοντας ή περπατώντας απόσταση 5χλμ στέλνοντας μήνυμα αγάπης – ανθρωπιάς και ενισχύοντας έμπρακτα το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Λάμψη της Αγάπης».


Την ευθύνη της διοργάνωσης – θεσμού για την Κατερίνη είχε ο φερώνυμος Ιερός Ναός, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η εκκίνηση δόθηκε από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κυριάκο Κοκελίδη, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές  του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Λάμψη της Αγάπης», ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς τα άτομα όλων των ηλικιών που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της διοργάνωσης.
Το όμορφο αθλητικό σκηνικό πλαισίωσαν μοναδικά, μπάντες και μουσικές σε όλο το μήκος της διαδρομής. Στους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ προσφέρθηκε και πλουσιοπάροχο πακέτο αθλητή. Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια των απονομών στους νικητές, ζωγραφικών δημιουργιών των παιδιών με καρκίνο που υποστηρίζει «Η Λάμψη της Αγάπης».


Τις απονομές πραγματοποίησαν: η αντιδήμαρχος Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «η Λάμψη της Αγάπης» - Μάγδα Κιβωτίδου, ο  Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ'' Αλέξανδρος Πούλιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέφανος Μπιτόπουλος, ο Διοικητής Τροχαίας Κατερίνης Γιώργος Πουτουρίδης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους π. Κυριάκος Κοκελίδης. Επίσης παρέστησαν,  ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Λιακόπουλος κ.α εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.
Τα αναλυτικά (προσωρινά) αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό του αγώνα θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα από τη διοργάνωση. Για την ιστορία, στους άνδρες νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Γραμμένος του ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη θέση ο Συμεών Συμεωνίδης του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», στην 3η θέση ο Αλέξης Παπαλεξίου του ΣΔΥ Βόλου,ενώ στις γυναίκες 1ηη Ελένη Κοζανίτη του Αρχελάου Κατερίνης, 2η η Αλεξάνδρα Σουλιώτου του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», 3η η ΚίκερηΈλλη (ανεξάρτητη). Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για την συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα τους:


Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα τη Δημοτική Αστυνομία και την Τεχνική Υπηρεσία
Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας – Τροχαία Κατερίνης(Διοικητή Τροχαίας Γεώργιο Πουτουρίδη)
Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών& Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης
Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας και τον γιατρό του αγώνα Βασίλειο Τζορτανίδη
Τοπική Κοινότητα Μακρυγιάλου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού
Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας
Την ομάδα έκδοσης των αποτελεσμάτων
Τη γραμματειακή υποστήριξη της διοργάνωσης και ειδικότερα τους: Χρήστο Κετσετζή, Κατερίνα Χρήσιμου, Γιάννη Πουλατσίδη, Βασίλη Κυπαρίσση, Μαρία Μπίλα, Ειρήνη Τσαγκαλίδου, Μιχάλη Γεωργιάδη
Τους μουσικούς:
Βασίλη Μαυρομουστακίδη
Γιάννη Αμβροσιάδη
Πάρη Χαλκίδη
Γιώργο Μιχαηλίδη
Τον Μιχάλη Καμανατζή για την ηχητική κάλυψη
Τον αθλητή Νίκο Μαλάτο που προσήλθε από τον Βόλο και συμμετείχε με αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς και όλα τα άτομα με ειδικές ικανότητες που έλαβαν μέρος, την πρωταθλήτρια στίβου Ελισάβετ Πεσιρίδου η οποία παρέστη στον αγώνα, τους αθλητές με καταγωγή από την Αγγλία, τη Γερμανία που έτρεξαν την απόσταση κ.α.


 Επίσης, όλους τους χορηγούς και πιο συγκεκριμένα τους:
MylosBeachBar, DakotaCafe  – Σιδ.Σταθμός Κατερίνης, Νερό Διός, Μπιτόπουλος Στέφανος – Φαρμακείο, ΜΑΧΙ ΑΒΕΕ, ΑΡΑΒΙΔΗΣ Α.Ε. Γεωργικά Μηχανήματα &  Εργαλεία, Φρούτα – Λαχανικά Αποστολίδης, Ξηροί καρποί  Μπαρδάκη - Από καρδιάς, DanaiHotel&Spa,, ΑφοιΔομακίδη Ο.Ε., Άνθη - Φυτά Δεμερτζίδης
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κατοίκους του συνοικισμού, καθώς και σε όλους εν γένει τους εθελοντές και ιδιώτες της περιοχής.
Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τη ΔΙΟΝ τηλεόραση για την παραγωγή του promovideo(με πρωταγωνιστή τον πρωταθλητή Ελλάδος στο Μαραθώνιο - Χριστόφορο Μερούση, τον οποίο ευχαριστούμε για την ευγενική του συμμετοχή),  προς  τα αθλητικά portals της χώρας, προς όλα τα περιφερειακά, τοπικά κ.α. μέσα ενημέρωσης, για την προβολή του αγώνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου