Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία - Μουσειακή Αποθήκη Μακρύγιαλου

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
Είσοδος Ελεύθερη
Λόγος, μουσική, ιστορία, παιδεία με επίκεντρο τη Βόρεια Πιερία. Γιατί όλα ξεκινούν από την αγάπη καθενός για τον τόπο του και τη γνώση του για αυτόν. Αν δεν τον αγαπάς τον τόπο σου, δεν τον προσέχεις, δεν τον σέβεσαι, δεν τον προστατεύεις.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου είναι πιστός στα λόγια και τις πράξεις του. Κι όπως συνηθίζει έτσι και φέτος αφιερώνει και μια βραδιά από τις εκδηλώσεις του στους Αρχαιολόγους, την πολύτιμη γνώση τους και την ανάγκη να μεταλαμπαδευτεί αυτή στους νεότερους. Και φέτος επίκεντρο η Βόρεια Πιερία. Με προσκεκλημένους εξέχοντες αρχαιολόγους με πείρα, γνώση και αγάπη για το αντικείμενό τους.
Στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρύγιαλου την Παρασκευή24 Αυγούστου και στο πλαίσιο μιας βραδιάς λόγου και μουσικής η κυρία Στέλλα Δρούγου, Ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας θα μιλήσει για τα «Μετάλλινα Αγγεία από τα νεκροταφεία της αρχαίας Πύδνας». Στη συνέχεια η κυρία Ελισάβετ- Μπεττίνα Τσιγαρίδα, αρχαιολόγος επίσης, θα μιλήσει για τα «Κοσμήματα από τα νεκροταφεία της βόρειας Πιερίας».
Αναπόσπαστο κομμάτι της συγκεκριμένης βραδιάς είναι και η μουσική. Έτσι… «λίγα τραγούδια… ένα βιβλίο… κι αν διψάσεις για νερό θα σε ποτίσουμε λίγη μουσική…». Με άλλα λόγια θα ακουστούν διασκευές ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη με το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.
Στο τραγούδι θα είναι η Κέλλυ Καλαϊτζίδου. Πιάνο: Ελενίδου Κατερίνα, Βιολί: Διονύσης Κουτουζίδης, Κρουστά: Βίκυ Τζημαπίτη- Ευθυμιάδου, Κλαρινέτο: Ιβάν Ναβροζίδης- Del Barrio, Υπεύθυνος Ορχήστρας: Ιβάν Ναβροζίδης
 
Τόπος: Μουσειακή Αποθήκη Μακρύγιαλου
Χρόνος: Παρασκευή 24 Αυγούστου
Ώρα: 21:00
Γενική Είσοδος: Ελεύθερη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου