Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Πρωιμότερος ο τρύγος φέτος στην Πιερία! (φωτο)

Πρωιμότερος από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε ο φετινός τρύγος και στην Πιερία, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος. Στην αμπελουργική ζώνη των οινοσταφύλων στην Πιερία, ο τρύγος ξεκίνησε κατά 7-12 μέρες νωρίτερα από πέρυσι, ειδικά για κάποιες λευκές ποικιλίες.
Η πρωιμότητα του τρύγου οφείλετε στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου. Παρόλο που η φετινή αμπελουργική χρονιά ήταν πολλή ιδιαίτερη και απαίτησε περισσότερες χειρωνακτικές και φυτοπροστατευτικές παρεμβάσεις, η παραγωγή κυμάνθηκε σε κανονικά επίπεδα με βάση και την χαμηλή παραγωγή (σε ποσότητα) λόγου της πιστοποίησης των οίνων της Πιερίας ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).


Έτσι χάρη στο μεράκι και  τη γνώση των αμπελουργών - οινοποιών της Πιερίας και φέτος οι αμπελώνες της πρόκειται να δώσουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Ένα όμως ακόμα μυστικό για την παραγωγή καλού κρασιού είναι και οι τρυγητές. Αυτοί θα στείλουν το σταφύλι σε άριστη κατάσταση από το αμπέλι στο οινοποιείο, διαφυλάσσοντας όλο του το ποιοτικό του δυναμικού. Και καθώς ο τρύγος είναι μια χειρωνακτική αγροτική εργασία που θέλει χέρια για να πραγματοποιηθεί, όποιος θέλει να ζήσει την ομορφιά τού τρύγου, δεν έχετε παρά να δώσει ένα χέρι βοηθείας στην όλη διαδικασία.

Καλή οινική χρονιά να έχουν οι Οίνοι της Πιερίας μας.
Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου